HDP’li Güven’in skandal sözlerine soruşturma açıldı

HDP’li Güven’in skandal sözlerine soruşturma açıldı
HDP’li vekil Leyla Güven’e skandal sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katılım da olacak, çatışma da olacak, savaş da olacak” sözleri sonrası Güven hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında son günlerden yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

Hakkındaki terör davaların nedeniyle tutuklu olduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için 8 Kasım 2018'de açıklık grevine başlayan ve sağlık sorunları nedeniyle 25 Ocak 2019'da tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, dün "Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katılım da olacak, çatışma da olacak, savaş da olacak” açıklamasında bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da bu ve son günlerde yaptığı diğer açıklamalar nedeniyle Güven hakkında soruşturma başlattı. Güven hakkında fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilecek.

İYİ PARTİ SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

HDP’li Güven’in skandal sözlerine İYİ Parti’den sert tepki gelmişti. İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada “"Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığını derhâl kaldırmalıdır. İYİ Parti bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir" ifadelerine yer verilmişti

İlgili Haberler