HDP'liler PKK'lı cenazesinde

HDP'liler PKK'lı cenazesinde
HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, Şırnak'ta ölü ele geçirilen PKK'lı teröristin cenazesine katıldı. Milletvekillerine soruşturma açıldı.

Sözde öz yönetim ilanları sırasında terör örgütüPKK'ya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığına defnedilen "Tufan Amed" kod adlı Baran Kaval'a, ailesinin talebi üzerine DNA eşleşmesi yapıldı. DNA örnekleri uyuşunca teröristin ailesi, cenazenin memleketleri Diyarbakır'da defnedilmesini talep etti. Kimsesizler mezarlığından alınan teröristin cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirilerek defnedildi. 

Teröristin cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Anlı da katıldı. Cenaze sırasında terörist kıyafeti giyen Baran'ın fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne terör örgütünü simgeleyen bez parçaları örtüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, terör örgütü lehine slogan atıldı.

SORUŞTURMA AÇILDI

PKK’lı Baran Kaval’ın cenaze törenine katılan HDP'li Uca, Yiğitalp ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı hakkında savcılık ’terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

İlgili Haberler