HDP/PKK nasıl bitirilir?

HDP/PKK nasıl bitirilir?

HDP''nin kapatılması, PKK''nın çözülmesi lâzım. Türkiye''nin selâmeti için bu şart.

Farklı sesler çıkıyor.

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan gündemde...

Mehmet Metiner ve arkadaşları, yeni bir hareket başlattı.

Eski HDP milletvekili, eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen partisinden koptu.

Ali Kemal Özcan sol hareketlerden gelme. Mehmet Metiner ve Ayhan Bilgen''in kaynağı ise İslâmî.

Hâlen HDP/PKK içinde İslâmî kaynaktan iki isim var. Biri Ömer Faruk Gergerlioğlu. Ajitasyonu seviyor. Dilinin sınırı yok. Ama o bir "İslâmcı" olarak HDP/PKK içinde ne kadar dayanabilecek? Her tarafa laf yetiştiren Ö. F. Gergerlioğlu, partisindeki Oya Ersoy''un TBMM kürsüsünden "İslâm"a saldırısına cevabı "ajitatörlük" kimliğiyle bağdaşmayacak cılızlıkta: "Oya Ersoy''un sözlerini yanlış buluyorum. Müslümanlar için incitici sözlerdir."

HDP''de diğer "İslâmcı" isim Huda Kaya. O biraz fazla ses yükseltti: "Hiç kimse şahsî düşüncelerini inançlar kaynağı ve mozaiği olan kadınlar ve topluluklar üzerinden yapamaz."

Oya ne demişti: "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler, ta 500 yıl geride kalmış Osmanlı''yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok, götüremezsiniz."

"Gerici" dediği AK Partililer. Ak Parti''yi nasıl tenkit ederse etsin ama içine "İslâm"ı katarsa, saldırının rengi değişir.

Bir tavır gösteren de eski HDP milletvekili merhum Prof. Dr. Kadri Yıldırım''dı. HDP/PKK''lıların İslâma karşı tavırlarını ağır tenkit etmiştir. Uzun bir aradan sonra beni aramıştı. HDP''lilere tavrını ona hatırlatmıştım. Daha fazla ayrıntı vermişti.

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, HDP''nin eski eş başı Selahattin Demirtaş için ağır ifadeler kullandı. Sınırım en ağır ifadeleri, benim kendisiyle en son yaptığım görüşmede geldi. (Konuşmanın bütününü kendisi yayınladı: )

Eski Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner, daha önce HADEP''te genel başkan yardımcılığı yapmıştı. PKK''nın ne olduğunu ve asıl nereye varmak istediğini en iyi tahlil edecek isimlerden. HDP''nin kapatılması gerektiğine dair en ağır yazıları yazan da Mehmet Metiner. Onunla konuşmalarımı ara ara bu köşeye taşırım.

"Kürt" arkadaşlarıyla yeni bir dernek kurduğunu açıkladı. Derneğinin kuruluş gayesini anlattığı yazısının girişinde "Çok açık söylüyorum: Bu ülkenin Kürtleri bugün geldiğimiz süreçte PKK''nın silahlı, HDP''nin de siyasi vesayetini kırmadıkça özgürleşemezler. Kendisi gibi düşünmeyen ve kendisine muhalefet eden her Kürdü imha edilmesi gereken düşman olarak gören PKK/HDP zihniyeti, gerçekte Kürtler ve Kürtlük için ciddi bir tehdit unsurudur. / PKK sanıldığı gibi Kürtlük hassasiyeti olan bir örgüt değildir. Kürtlerin dini duyarlılıkları, PKK ideolojisi açısından tam bir gericilikten ibarettir. PKK''nın tek amacı; silaha dayalı iktidar gücüyle Kürtler arasında din karşıtı ideolojisine uygun bir toplum düzeni oluşturmaktır." dedikten sonra "Demokrasi ve Birlik Derneği" (DEMBİR-DER) adını verdikleri derneğin kuruluş maksadını "Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz: "1- Koşulsuz ve katıksız bir demokrasi, hür ve eşit yurttaşları olan demokratik bir cumhuriyet. 2- Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam." olarak açıklıyor. ("Türkiye Kürtleri olarak yeni bir ses veriyoruz... Demokrasi ve birlik diyoruz...", (Yeni Şafak, 8 Şubat 2022)

 "Tek devlet, tek bayrak ve tek millet" deyince üst kimlik kendiliğinden ortaya çıkıyor. (Daha yazacağız.)

Yazarın Diğer Yazıları