Hedef, gol atmak

Şu milli takımda Fatih Tekke neden yok? diye çok kişi kendi kendine sorup, hayıflanmıyor değil.
Öyle ya; futbolun ederi iyi oynamak değil, “gol” olduğuna göre, bütün hesapları onun üzerine yapmak gerekmiyor mu:
Mutlaka...
Öyleyse Fatih Terim, neden adaşını bu kadroya almadı? Hadi O’nu almadı diyelim. Neden, kadroda bu yerin adamı olan Semih’i değil de, Nihat’ı tercih ederek, her ikisinin de düşük katkı ile takımda yer almalarına  neden oluyor?
Söz konusu Milli Takım olunca, beklentiler çok olduğu için, sorularda aynı çoğunlukta..
Trabzonspor’da da durum uzun zamandır aynı değil mi idi? Hele hele Fatih Tekke’nin gidişinden sonra...
Hele hele, Ziya Doğan ile birlikte yüzü kaleye dönük oynama unutturulduğu için, gol beklentilerini çoğunlukla boşa çıkaran Umut ile.. Ama Umut ne yapabilirdi ki?
Hedefi gol atmak değil, gol yememek üzerine kurulmuş bir kadro içinde bundan fazlasını nasıl yapacaktı ki?
Bu gidişat onu öyle bir hale getirdi ki, rakiplerinden hava topu alamaz bir duruma geldi. Trabzonspor’un da en sıkıntılı mevkiilerinden biri gol bölgesinin göbeği oldu..
Umut’un yanına Gökhan Ünal getirildi. Bakalım Ersun Yanal bu ikiliyi nasıl oynatacak? Görünen o ki, Gökhan Ünal ile Umut birbirine ya çok yakın oynayacaklar, ya da gol şansı daha yüksek olan Gökhan Ünal bir adım ilerde..
Bu ikili Trabzonspor’un gol yollarındaki sıkıntısını tam olarak çözebilecek mi?
Bir sakatlık olmaz ise sorun büyük olmaz. Ama bu ikiliden herhangi birinin sakatlanması durumunda, yedekte, onlar kadar olmasa bile eksiklerini aratmayacak biri mutlaka olmalı.. Böyle bir golcünün yaşının 30’un altında veya üstünde olması hiç önemli değil.. Tıpkı kaleye gereken oyuncu gibi..
Trabzonspor kale ve forvetteki bu ikincil eksikliği giderip, oyun kurucudaki mutlak eksikliği giderdiği takdirde iyi bir ekip tarifine uyacaktır.
Bu tarife bakarak, şampiyonluk aşkıyla tutuşun taraftarlar beklentilerini bir sonraki sezona ertelemekten vazgeçmeye de başladılar. İşte bu nokta tehlikelidir. Çünkü, her ne olursa olsun, Trabzonspor’da hesaplar ve hedefler sonraki sezona göre yapılmıştır. Öyle de kalmalıdır. Ama, bu sezonda şampiyonluk gelirse, kimse yadırgamamılıdır. Olmayacak işte değildir.

Yazarın Diğer Yazıları