Helal olsun TV 100 ve Burak Ersemiz'e. Onlar orada olmasa Ermeniler'in sivil katliamını kimse öğrenemeyecekti. Onlardan utanan diğer medya kuruluşları da bölgeye ekip gönderdi

Helal olsun TV 100 ve Burak Ersemiz'e. Onlar orada olmasa Ermeniler'in sivil katliamını kimse öğrenemeyecekti. Onlardan utanan diğer medya kuruluşları da bölgeye ekip gönderdi
Ermenistan ile Azerbaycan gerilimi üst seviyeye tırmanır tırmanmaz, TV 100 yönetimi vakit kaybetmeden savaş muhabiri Burak Ersemiz'i Azerbaycan'da görevlendirdi. Günlerdir orada büyük başarılara imza atan Ersemiz, adeta savaş muhabirliği dersi verdi. Ersemiz'in görüntülerini çok iyi kullanan TV 100'ün farkı hissedildi ve diğer medya kuruluşlarının da bölgeye ekip göndermek zorunda kaldı.

Polis muhabirliğinden yetişip, savaş muhabirliğini de layıkıyla yapan gazeteci Burak Ersemizç ve kameraman arkadaşı Bülent Kördemirci Azerbaycan'da büyük başarılara imza atıyor. Ermenistan'ın alçakça saldırılarının başlamasının ardından TV 100 yönetimi Azerbaycan'a ekip göndermeye karar verdi.

Akla gelen ilk gelen isim de yaptığı ve yapacağı haberlerle gündem yaratan Burak Ersemiz oldu. Ersemiz, vakit kaybetmeden soluğu Azerbaycan'da aldı. Hemen saldırıların hedefi olacak bölgelere gitti. O deneyimlerinden kalleş Ermenistan'ın saldırı yapacağına adı kadar emindi.

Bölgede başta gazeteci yoktu. Olanlar da saldırıların olduğu yerin kilometrelerce ya gerisinde ya da ilerisindeydi. Ersemiz saldırı anlarında yanındaki tek silahı olan mikrofonunu, kameraman Bülent Kömürcü de kamerası ile batarya gibi görüntü için hayati önem taşıyan malzemeleri alarak vahşet anlarını görüntüleyerek ölümsüzleştirdiler. Halkın yaralarına parmak basan Ersemiz sorunları Bülent Kömürcü'nün görüntüleriyle bizlere ulaştırdı.

HAREKETE GEÇTİLER

Bu görüntüleri de TV 100 yönetimi genişçe kullandı. Türk halkı Ermeniler'in alçakça saldırısını TV 100 kanalından öğrendi. Burak Ersemiz ise her zamanki gibi adından sıkça bahsettirdi. Onun ve kanalının bu başarısı masa başından haber yapmaya alışık olan diğer medya kuruluşlarını da harekete geçirdi. Onlarda ekiplerini bölgeye gönderdi. 

Bazıları eski patlama noktalarındaki binalardan anons yaparak günü kurtarmaya çabaladı. Ama Azerbaycan'da bir Burak Ersemiz gerçeği yaşanıyor. 

azer-03.jpgazer-04.jpg

 

İlgili Haberler