Helikoptere binmedi köyüne yalın ayak 3 günde gitti… Benden zor durumda olan selzedeler var, onları götürün dedi

Helikoptere binmedi köyüne yalın ayak 3 günde gitti… Benden zor durumda olan selzedeler var, onları götürün dedi
Giresun'un Espiye ilçesinde sel nedeniyle yolda mahsur kalan ve AFAD ekiplerinin "helikopterle kurtarma" teklifini daha zor durumda olanlara yardım edilmesi için kabul etmeyen aynı aileden 7 kişi, köylerine yürüyerek 3 günde döndü.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Giresun’da yaşanan felaketin yaraları sarılmaya devam ediyor.  Kentte etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle Espiye'den 43 kilometre uzaktaki Erincek köyünün yolu trafiğe kapandı.

İlçeden köyüne gitmek için çocukları ve torunlarıyla araçla yola çıkan 72 yaşındaki Nokta Çalışkan, sel ve heyelan nedeniyle mahsur kaldı. Çalışkan ailesi, dönerek yakındaki köyde terk edilmiş bir eve sığındı. Yardım için aradıkları AFAD'ın "helikopterle kurtarma" teklifini "Daha zor durumda olanlar var" diye istemeyen Nokta Çalışkan ve ailesi, zorlu yollardan geçerek köylerine 3 günde vardı.

YALIN AYAKLA 3 GÜNDE EVİNE DÖNDÜ

Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Çalışkan, köye gelmek için yola çıktıklarında çok fazla yağmurun olmadığını söyledi.

Çalışkan, "Tam köy yoluna girerken büyük taşlar inmeye başladı. Daha sonra heyelan indi ve döndük. Güzelyurt köyüne sığındık. Orada terk edilmiş bir evde 20 kişi kaldık. Oğlum menfez üzerine arabayı park etti. 'Oraya bırakma.' dedim. Sabah kalkınca araba yoktu. Gelirken geceleri köylerde kaldık. Çok zordu. Çocuklar bizi 5 yerde iple yukarı çekti" dedi.

Çocukların yetkilerden yardım istediğini anlatan Çalışkan, "AFAD'dan 'Helikopter gönderelim.' dediler. 'Buraya kadar kendi imkânlarımızla geldik, başka yerlere gitsin.' dedik. 'Ben 72 yaşındayım, ben geldim, siz de benim bastığım yerlere basarak gelin.' dedim. Daha çok ihtiyacı olan birileri var diye helikopteri istemedim. Yalın ayak 3 günde geldim." ifadelerini kullandı.