Bir lig daha "iptal" dedi: TFF yönetimi şimdi ne yapacak

Bir lig daha "iptal" dedi: TFF yönetimi şimdi ne yapacak
Korona virüs önlemleri kapsamında duran bir lig için daha tescil kararı geldi. Basketbol ve voleybolun ardından hentbol ligleri de tescil edildi. Hentbol Federasyonu, şampiyon çıkarılmayacaklarını belirterek, küme düşmenin kaldırıldığını bildirdi.

Türkiye’de korona virüs salgını nedeniyle duran ligler birer birer iptal ediliyor. Dün basketbol ve voleybol liglerinin iptal edilmesinin ardından bugün de hentbolda duran ligler iptal edildi. Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, liglerin iptal edildiğini ve bu sezon şampiyon çıkarılmayacağını açıkladı. Liglerin tescil edildiğini vurgulayan Eyüboğlu, küme düşmenin de uygulanmayacağını sözlerine ekledi.

Basketbol ve voleybol federasyonları dün yaptıkları açıklamada hentbolda olduğu gibi ligi olduğu gibi tescil ederek şampiyon çıkarmadıklarını ve küme düşmenin uygulanmayacağını açıklamıştı.

Öte yandan TFF yönetimi, liglerin 12 Haziran’da başlaması kararından henüz geri adım atmadı. Antrenmanların başlaması sonrası Beşiktaş, Ankaragücü ve Sancaktepe Belediyespor’da teknik heyet ve oyuncularda virüs çıkmasına rağmen kararın geri çekilmesine yönelik bir hamle gelmedi. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıkladığı takvim ve Sağlık Kurulu’nun belirttiği virüse karşı önlemler tepki çekmeye devam ediyor. 3 Federasyondan gelen iptal kararları sonrası TFF’nin alacağı tavır merakla bekleniyor.

İlgili Haberler