'Hepimiz Ermeni'yiz' grubu ne diyecek şimdi?

Ermenistan Azerbaycan'a, iki ay içinde ikinci defa saldırdı. Azerbaycan teyakkuzdaydı demek ki, süratle cevap verdi ve içlere doğru yürüdü.

Türkiye'nin bu ilerlemede rolü büyük. R. T. Erdoğan bunun şifrelerini verdi. Neydi o şifreler? Oraya geleceğiz.

Merak ediyorum... "Hepimiz Ermeni'yiz" diye ortaya çıkan "Hrant'ın parazitleri" nasıl bir tavır sergileyecekler?

Bir ara benimle uğraşan "Hepimiz Ermeni'yiz" grubu sesiz kalırlarsa aslî varlıklarına ihanet ederler! En azından ateşkes isteyeceklerdir. (Dertleri savaşın durması değil; zorda olan Ermenistan'ın soluk almasıdır.) Ermenistan tarafının saldırmasını, sivilleri katletmesini hiç mi hiç umursamazlar. Azerbaycan'ın yüzde 20'si işgaldeymiş, oralı olmazlar. Çarpık beyin yapıları "Türk"e kapalıdır.

Hrant Dink, "akıl"la "duygu"yu karıştırmazdı. Hrant'ı basamak yapan "Hepimiz Ermeni'yiz" grubu, tercihini, onun hiç alma hiç hazzetmeyeceği noktaya taşımıştır. Hrant'ı en iyi tanıyan Etyen Mahaçupyan (Şimdi Ahmet Davutoğlu'nun partisinde. Onun yardımcısı), bu aklıevveller için "(Hrant'ın arkadaşları) Onu 'cinayete kurban giden sosyalist bir Ermeni' tanımına oturttu." der ve bunlar için "Hrant'ın parazitleri" tabirini kullanır.

Bu parazitler, Türk ordusu, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda ilerlemesi karşısında dayanamayıp muhakkak ses yükselteceklerdir. Hiç şüpheniz olmasın.

Azerbaycan'la Ermenistan arasında bir orta yol bulmak için "Minsk Üçlüsü" devredeydi. Ermenistan'la her türlü dayanışma içinde olan Rusya, Fransa ve ABD güya bu meseleyi halledecekti. Bu devletlerin devrede olması zaten asıl problem. 

R. T. Erdoğan, önceki gün bir konuşmasında meselenin nasıl çözüleceğini anlattı:

"Minsk Üçlüsü denilen ABD-Rusya-Fransa yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemiştir. Bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar. Zaman zaman tehdit ediyorlar. Nedir bu tehdit? Türkiye burada mı? Türk askeri burada var mı? Bunu söyleyenler güneyimize Suriye'nin kuzeyine binlerce TIR silahı oraya taşıyanlardır. Bunu söyleyenler, Suriye'nin kuzeyini parselleyen orada üsleri kuranlardır. Bunu söyleyenler koalisyon güçleri ile Suriye'de cirit atanlardır. Bunlar şimdi gelmişler, Türkiye burada var mı? Türkiye buraya silah naklediyor mu? Şu akla bakın. Âdeta İlham Aliyev kardeşimiz bunlara hesap verecek. Zaten 30 yıla yakındır size hep hesap verdiler 'Bu işi çözelim' dediler. İşgale uğrayan topraklar, kimin toprakları? Azerbaycan toprakları. Bunu hepiniz kabul ediyorsunuz. Dağlık Karabağ'ı kabul ediyorsunuz. 1 milyonu aşkın insan, topraklarından uzak, Azerbaycan'da yaşıyor. İşgalciler ise oralarda. Bunun hesabını kimse sormuyor. 'Artık hesap vakti geldi' diyen Azerbaycan ister istemez kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kalmıştır."

R. T. Erdoğan'ın "Artık hesap vakti geldi." sözünden ne anlarsınız? Ardından "Azerbaycan ister istemez kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kalmıştır." diyor.

Türkiye, Azerbaycan'ın sonuna kadar gitmesi, Dağlık Karabağ'ı kurtarması taraftarıdır. Türkiye olmadan da bunu başarması güçtür.

Putin açık tavır koyarsa, Türkiye ile köprüleri atıyor demektir. Bunu göze alabilecek mi? İran faktörü de var. Tahran, Azerbaycan'ın başarısı, İran'daki 30 milyon Türk'ü hareketlendireceği korkusunu iliklerine kadar hissediyor. (Tebriz'in Traktör takımını hatırlatacağım. İnternete girin ve "Kızıl Kurtlar"ı görün diyeceğim sadece.) 

Merakım yine içimizdeki parazitler...

 

Yazarın Diğer Yazıları