Hepimiz yok olabiliriz. Ünlü fizikçi ve matematikçi uyardı

Hepimiz yok olabiliriz. Ünlü fizikçi ve matematikçi uyardı
ABD’li teorik fizikçi ve matematikçi Prof. Brian Greene, karanlık enerjinin Güneş’in enerjisine bağımlı olan Dünya için sorun yaratabileceğine dikkat çekerek, söz konusu enerjinin zamanla büyümesi durumunda uzayı bile parçalayabileceği uyarısı yaptı.

Independent Türkçe’nin Daily Express’ten derledği habere göre,  Teorik fizikçi ve matematikçi Prof. Brian Greene, Neil deGrasse Tyson’ın StarTalk podcast’inde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Greene, karanlık enerjinin, yaşamak için Güneş’e bağımlı olan Dünya için iyiye işaret etmediğini söyledi.

Gökbilimciler ne olduğu henüz bilinmeyen karanlık enerjiyi, uzayın hızla genişlemesinden sorumlu tutuyor.

Evrenin temelllerini araştıran uzmanların bu karanlık enerji fikrine giderek daha fazla odaklandığını söyleyen Green, şu ifadeleri kullandı:

Şu anda karanlık enerjinin uzaktaki galaksileri, birbirinden daha da uzaklaştırdığını biliyoruz.

57 yaşındaki bilim insanı, bu sürecin daha da hızlanabileceğini ve yaşamın var olması için etrafında döndüğü yıldıza bel bağlayan Dünya gibi gezegenlerde sorun yaratabileceğini bildirdi:

Karanlık enerjinin zamanla güç kazanması mümkün. Bu da yalnızca galaksileri uzaklaştırmakla kalmayacağı, gezegenleri de yıldızlarından uzaklaştırmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Matematikçi karanlık enerjinin bununla da yetinmeyeceğini, elektronları atom çekirdeklerinden uzaklaştırarak maddeyi bile parçalayabileceğini aktardı.

Zamanla büyüyen karanlık enerji, uzay-zamanın doğasına bağlı olarak, uzayı parçalayabilir, uzayın dokusunu parçalayabilir.

Öte yandan bilim insanı, evreni yıkımdan kurtarabilecek bir teorisi olduğunu da ekledi:

Uzayın dokusu kendini onarabilir de. Yani uzay Einstein’ın hiç düşünmediği bu yeni davranışı sergileyebilir.