Hepimizin içli dışlı olduğu hayvan koronadan öldü. Büyük tehlike kapımıza dayandı

Hepimizin içli dışlı olduğu hayvan koronadan öldü. Büyük tehlike kapımıza dayandı
Dünyada korona virüs nedeniyle tespit edilen ilk evcil hayvan ölümü yaşandı. İngiltere’de yaşamını yitiren 4 aylık Ragdoll cinsi bir kedinin, akciğer hücrelerinden alınan örnekte korona virüse rastlandığı belirtildi. 

3 milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan korona virüs bu defa bir kedinin ölümüne neden oldu. İngiltere''de hayatını kaybeden kedinin korona nedeniyle hayatını kaybettiği belirlenen ilk evcil hayvan olduğu açıklandı.

İngiliz bilim insanları dört aylık Ragdoll cinsi evcil kedinin korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti.
nefes almakta zorluk çektiği için veterinere götürülen bir kedinin yaşamını yitirdikten sonra akciğerlerinden alınan örneklerde hasar tespit edildiği ve Kovid-19 enfeksiyonunun kanıtı olduğu aktarıldı.

KEDİLERDE GÖRÜLEN EN BÜYÜK BELİRTİ BURUN AKMASI

Korona virüsü sahibinden kaparak zatürre olduğu belirtilen kedinin Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden ve tespit edilen ilk vaka olduğunun altı çizilirken kedilerde en büyük Kovid-19 belirtisinin burun akması olduğunu belirtildi.

"HAYVANLARA GEÇME RİSKİ POTANSİYEL RİSKİN ALTINI ÇİZİYOR"

Araştırmayı yürüten Glasgow Üniversitesi Virüs Araştırma Merkezi''nden Profesör Margaret Hosie, Birleşik Krallık’ta korona virüs can kayıplarının tek haneli rakamlara ve vaka sayısının her geçen gün azalmasının altını çizerek, “İnsanlardaki vaka ve can kayıpları azalırken virüsün hayvanlara geçme ihtimali potansiyel bir tehlikenin altını çiziyor” dedi.

İlgili Haberler