Hepsi şehit oldu!

Hepsi şehit oldu!
Bekir Kelleci, Süleyman Kul, Mehmet Polat ve Ayhan Özdil... Türkiye onların isimlerini aslında içimizi yakan şehit haberlerinde tek tek duydu.

Nusaybin'de şehit olan can dostunun cenazesine katıldıktan sonra aynı yerde şehit düşen ve öyküsü Türkiye'yi ağlatan Uzman Çavuş Süleyman Kul'un babası Mehmet Kul anlattı: "Üç gün önce telefonla görüştük. Arkadan silah sesLeri geliyordu..."

BABASINA VASİYET ETTİ 

'Baba şehit olursam yaylaya giderken Şenlik yolu üzerinde adıma bir Çeşme yaptırın ve üstüne şehitler ölmez Vatan bölünmez yazın' dedi..." Şehit Kul'u, Giresun'un Sınır köyündeki cenaze töreninde 10 bin kişi uğurladı.

HEPSİ ŞEHİT OLDU

Süleyman Kul Ve Bekir Kelleci Giresun'lu, Mehmet Kahramanmaraşlı, Aycan ise Balıkesirliydi. 1,5 yıl önce aynı devre olarak orduya katıldılar, yedikleri içtikleri ayrı gitmedi, üçü 3 hafta önce, biri de önceki gün şehit düştü. Son görev yerleri Nusaybin'di. 2 Nisan'da tuzaklı bomba saldırısında Bekir Kelleci, Mehmet Polat ve Aycan Özdil birlikte şehit oldu. Uzman Çavuş Aycan Özdil'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaşayan annaannesi 80 yaşındaki Hatice Bayındır da torununun acısına dayanamayarak kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Fotoğrafta şehit olan sonunca asker Uzman Çavuş Süleyman Kul oldu. Kul da önceki gün Nusaybin'de şehit düştü. Kul'un şehit arkadaşının tabutuna sarıldığı bu fotoğraf hafızalardan silinmiyor...