Her dediği çıkan ekonomist Meriç Köyatası dolardaki son durumu açıkladı. Bu yazıyı okumadan yatırımınızı belirlemeyin

Her dediği çıkan ekonomist Meriç Köyatası dolardaki son durumu açıkladı. Bu yazıyı okumadan yatırımınızı belirlemeyin
Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, kişisel Youtube Kanalında, ekonomi yönetiminin hangi kararı alırsa alsın, Türkiye’de doların değerinin neden düşmeyeceğini madde madde anlattı.

“Bu video uzun süre güncelliğini koruyacak” diyen Meriç Köyatası, özetle şöyle konuştu:

AKP''NİN POLİTİKALARI HATALI

“Mevcut ekonomi yönetimi hangi kararı alırsa alsın. Dolar düşmez. 128 milyar dolar sattılar düşmedi. Yeni fonlar da gelse yine düşmez. Türk ekonomisi, AKP’nin hatalı politikaları nedeniyle tam anlamıyla dış borç kolik bir yapıya dönüştü. Rekabet gücünü kaybetti.

Yapısal sorunlarla boğuşuyor. Döviz yükseldiğinde ihracatımız artacak, ithalatımız azalacak, ekonomi dengeye gelecek diyorsunuz. Tam tersi oluyor. Dış ticaret açığımız daha da büyüyor. Döviz kurunu düşürüyorsunuz, dış ticaret açığı yine büyüyor.

DOLAR DÜŞMEYECEK

Ekonomi büyüdükçe, zenginleşmiyoruz, aksine fakirleşiyoruz, dış borcumuz daha da artıyor. Ekonominin yapısal sorunları varken, Merkez Bankası arka kapı satışları ile kuru istediğiniz kadar baskılayın Türkiye’de dolar düşmez. Ekonomi yönetimi doların tasarruf aracı olarak kullanılmasını engelleyerek doları düşüreceğini sanıyor. Oysa Türkiye’nin dolar talebi tasarruf amacıyla değil, yapısal sorunları nedeniyle artıyor.
Doların değerini düşürmeyecek, aksine artıracak."

İlgili Haberler