Her dediği tam isabet çıkan Meriç Köyatası dolarda olacakları açıkladı

Her dediği tam isabet çıkan Meriç Köyatası dolarda olacakları açıkladı
Enflasyon TÜİK'e göre yüzde 54,4'e yükseldi, ENAG 'Yıllık enflasyon yüzde 123,80' diyor. Kendi hesaplamalarının iki veriden de daha yüksek çıktığını aktaran Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası, “İki aylık dolar artışı ise sadece yüzde beş. Doları istediğiniz kadar baskılayın bu enflasyona, üstelik savaş ortamında tutamazsınız. Dolar fena patlayacak.” dedi.

Çarşı, pazar ve marketlerde fiyatlar el yakarken Türkiye İstatistik Kurumu''nun (TÜİK) açıkladığı resmi verilere güven de azalıyor. Bağımsız araştırmacılardan oluşan ve açılımı "Enflasyon Araştırma Grubu" olan ENAG, her ay, aylık ve yıllık bazda enflasyon rakamlarını TÜİK ile aynı gün açıklıyor.

TÜİK’e göre, tüketici fiyatları, şubatta aylık bazda yüzde 4,81 artarken; yıllık enflasyon yüzde 54,44 oldu. Üretici fiyatları ise üç haneye çıkarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 105,01 artış kaydetti.

TÜİK’in dışında her ay ölçüm yapan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise şubat ayına ilişkin enflasyon oranlarını aylık yüzde 5,44 artarken, yıllık bazda ise yüzde 123,80 artış kaydetti.

Konuyla ilgili bir durum değerlendirmesi yapan Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası elde ettiği verileri takipçileriyle paylaştı. Köyatası “TÜİK Şubat’ta yıllık enflasyonu yüzde 54.4, ENA Grup yüzde 123.8 olarak açıkladı. Şubat ayında ise TÜİK yüzde 4.8 ENA Grup yüzde 5.4 derken, ben hazırladığım sepete göre şubat enflasyonunu yüzde 9.9 buldum. İki aylık enflasyon ise TÜİK’e göre yüzde 16, ENA Gruba göre yüzde 18, bana göre yüzde 42…” dedi.

İki aylık dolar artışı ise sadece yüzde 5 olduğunu aktaran Köyatası, “Doları istediğiniz kadar baskılayın bu enflasyona karşı, üstelik savaş ortamında tutamazsınız. Dolar fena patlayacak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler