Her derde deva mucizevi besin. Faydaları saymakla bitmiyor

Her derde deva mucizevi besin. Faydaları saymakla bitmiyor
Beslenme uzmanları, doğal tereyağı tüketmenin önemine değiniyor… Peki marketlerde fiyatı alıp başını giden tereyağı, evde nasıl yapılır? İşte cevabı…

Salgın dönemi ile birlikte birçok vatandaş, tüketeceği ürünleri evde yapmaya başladı. O ürünlerden biri de tereyağı… Hem kilosunun pahalı olması da hem de sahtekarlık oranının yüksek olması nedeniyle binlerce vatandaş, kendi tereyağını üretiyor. İşte evde tereyağı hazırlamanın püf noktaları…

Mynet’te yer alan habere göre doğal tereyağını düzenli bir şekilde tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Vücudu onaran ve muhtemel enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan tereyağı; mide, göz, eklemlerin korur. Ancak tüketim noktasında aşırıya kaçmamak gerekir. Ev yapımı tereyağı için gereken malzeme yoğurt kaymağı.

NASIL HAZIRLANIYOR?

Evinizde mayaladığınız yoğurdun kaymağını yaklaşık 10 gün boyunca ağzı kapaklı bir kavanozun içinde biriktirin. Kaymak ne kadar fazla olursa tereyağın miktarı da o kadar fazla olacaktır. Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapattığınızdan emin olun. Aksi halde kaymak ekşiyecektir.

Kavanozda biriktirdiğiniz kaymağı yarım saatte bir 10 dakika ara vererek çalkalayın. Bu işlemi yapmanızın nedeni ise kaymağın yağ ve suyunun ayrışmasını sağlamak. Çalkalama işlemi biraz emek istiyor ve zorlayıcıdır. Kendinizi yormadan dikkatli bir şekilde çalkalama işlemini gerçekleştirin.

Kaymaktaki yağ ve su ayrışınca kavanozu 10 dakika kadar buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra tereyağını kavanozdan çıkarın. Dilediğiniz gibi şekil verdikten sonra saklama kabına kaldırabilirsiniz.