Her şey Melih Gökçek için!..

Ne tiyatroydu be!..

23 Ekim günü partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı. Yerel  seçimlerde Cumhur ittifakının olmayacağını havalara tokatlar atarak avaz avaz bağırarak açıkladı. Kararlılıktan yüzü mos mor kesildi!.. Grup toplantı salonunun en ön sıralarında ikamet eden ve yerleri hiç değişmeyen  mebusları da ok gibi yerinden fırlayarak avuçları patlarcasına alkışladılar da alkışladılar. Onları izleyen masum garibanlar da "Demek ki, denilenler doğruymuş. Bir bilenin gerçekten bir bildiği varmış. Demek ki, her şeyi sadece bir bilen, AKP'ye tuzağı kurmuş muş... Aha bak şimdi ittifakı bozdu. AKP'ye tongaya düşürdü, yalnız bıraktı. MHP'nin desteği de bitince AKP'nin 31 Mart seçimlerini kaybetmesi kaçınılmaz" deyip bir süre kendini avuttu durdu.

İliştirilmiş medyayı kullanarak dedikodu yaptılar, balonlar uçurttular... Kah, "Ankara adayımız Melih Gökçek" kah "İstanbul adayımız Bedrettin Dalan" dediler. Arada Londra belediye başkan adayını açıklamayı ıskaladılar ama olsun!.. Tetikçileri meydanları dolaşıp, dümenden AKP'ye, Erdoğan'a salladı. 23 Ekim'den sonra devam eden grup toplantılarında kutsal metin üzerinden kah fesli meczup kah andımız bahane edilerek  iktidar duman edildi!.. Emre itaatsizlik göstermedikleri sürece ikametgah koltukları değişmeyen mebuslar çılgınca alkışlamaya devam ettiler.

Bu tiyatronun perdesi diğerlerine göre kısa sürdü. Doktor Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısına girerken, son dakika olarak bugün saat 16:00'da Erdoğan ile görüşeceği haberi gündeme düştü. Doktor Devlet Bahçeli, Cuma vaazlarını andıran bir konuşma yaptı. O  geçtiğimiz haftalarda AKP'ye yöneltilen sert eleştirilerin yerinde yeller esiyordu. Diyanet İşleri Başkanı görevinden alınmış, fesli meczuba haddi bildirilmiş, andımızın okullarda okutulması için karar kesinleşmişti herhalde!..

Saraydaki randevu  ile aynı dakikalara denk düşen bir haber daha vardı. AİHM, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına karar vermişti. Ne Erdoğan ne de Doktor Devlet Bahçeli, grup konuşmalarında bu konuya değindi. Ne kadar da manidar oldu!..

Grup toplantısı çıkışında gazeteciler Bahçeli'ye randevuyu sordu. Okkalı cevap(!) şuydu:

"Gündemi davet sahibi belirler. Davet edilen yere gündem ile gidersek başka olur. O da MHP'ye yakışmaz."

 Misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali!.. Biz, "Bahçeli Erdoğan'a, MHP de AKP'ye teslim oldu" diye söylediğimizde hoplayıp zıplayanlar... Haydi şimdi  bir şey söyleyin bana da görelim; teslimiyetin  belgesini o sözlerle ilan etti. Daha ne arıyorsunuz?.. "Ne derse kabulüm, ne derse varım"ın başka türlü izahı nasıl olur?..

Mansur Yavaş, MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde (2009) nasıl kaybettiğini ve partisinden zorla istifaya sürüklendiği süreci hala anlayamamış olabilir. Kendisi şu sıralarda Ankara ve İstanbul'un ünlü kolpacı ve değme iş takipçisi gazetecilerle uğraşıyor olmasından dolayı dönen son film fırıldaklardan da haberi olmayabilir. Hatta siyasi tezgahları da görememesi normaldir!..

O zaman...

Başkentin klasik Salı'sında, Erdoğan-Bahçeli randevusunun kesinleştiği haberinin düşmesi ile birlikte kulislerde konuşulanlardan haber verelim. Görüşmenin içeriğine dair;

R. Erdoğan ile Doktor Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin  omurgası ittifak üzerine. İttifak konusunda daha önce "yerelde ittifak yok" diyen iki parti, şimdi nasıl bir ittifak formülü ile seçimlere gideceklerini görüşecek. Büyükşehirler ve büyük şehir ilçe belediyeleri başta olmak üzere belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinde anlaşama formülü arayacaklar. AKP Türkiye'nin tamamında il ve ilçelerde aday çıkarıyor. Bu konuda MHP ile nasıl anlaşılacak buna bakılacak. Burada en çok akla gelen konu Adana ve Mersin... Adana ve Mersin'de MHP adayını açıkladı ama AKP'nin adayları belli değil. MHP Genel Başkanı Doktor Bahçeli, hiçbir şartta ittifakı bozmak amacında değil. Ancak AKP aday çıkarma konusunda her ilde hesap yapıyor. Bu hesaplar içinde MHP'nin beklentileri nasıl karşılanacak liderler bunu konuşacak. MHP'ye il, ilçe ve belediye meclis üyeliklerinde nasıl bir formül yapılacak bunun üzerinde konuşulacak. Türkiye genelinde özellikle Ankara, İzmir, İstanbul dışında kalan yerlerde bir formül bulunması gündeme gelecek. Diğer illerde nasıl bir formül uygulanacak bunun hesabı yapılacak. MHP büyükşehirlerde kendi elinde bulunan ilçeler ile diğer illerde ittifak konusunda AKP ile uyumlu davranmaya hazır. Bunun için de görüşmede Türkiye genelinde her iki partinin de pozisyonu gözden geçirilerek hesap yapılacak. AKP ayrıca belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu bırakmak yanlısı değil. Bunun da MHP'ye iletilmesi bekleniyor. Diğer illerde de tutumunun pek farklı olmayacağı şimdiden belli.

Melih Gökçek'e ise görüşmede ayrıca özel bir parantez açılması bekleniyor. Gökçek'in belediye başkanlığında AKP'li Mehmet Özhaseki'yi desteklediğini daha önce yazmıştım. Mansur Yavaş'ın aday olma ihtimalinin güçlenmesi karşısında paniğe kapılan Gökçek lobicileri ve rant çevreleri bel altından vuruşu geçtiler. Gerçek hedefleri Gökçek'in tekrar AKP'den aday gösterilmesi mi?.. Hayır!.. Onlar da bal gibi biliyor Erdoğan'ın Melih Gökçek'i aday yapmayacağını. Tezgahların perde arkasına saraydaki  kaynaklardan ulaştım. Denilen şu;

"Melik Gökçek, Özhaseki'ye desteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunu istiyor."

Bu perde arkası bilgi, siyasetteki  her türlü rant lobilerinin ve onların yancılarının nasıl tezgahlara girdiğinin açık belgesi!..

Her şey vatan için diye bilirdik...

Meğerse her şey menfaat içinmiş!..

Düzeltir, özür dilerim!..

Yazarın Diğer Yazıları