Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Her şey siyaset değildir!

Günümüz dünyasında insanın insanla ilişkisi bir nesnenin bir başka nesneyle ilişkisine dönüşmüş durumdadır. İnsanlar zamanlarının büyük bir kısmını televizyonun, bilgisayarın, telefonun, internetin yüzüne bakarak geçirmektedir. Silikon suratlılar, botoks vücutlular, hormonik bünyeler organik ve doğal bünyeyi tehdit etmektedir. Yapay zekâ, sanal yaşam giderek organik insanı dünyanın dışına itmektedir.

Bütün bu gelişmeler, tehlikeli gidiş, siyasetin gölgesinde kalmaktadır. Türkiye'de gündem Cumhur İttifakı, Kaşıkçı cinayeti, yerel seçimler, siyaset, belediye başkan adaylıkları tarafından kapatılmıştır. Bu durum toplumu zıvanadan çıkaran olayların görülmesini büyük ölçüde engellemektedir.

Son zamanlarda kadına yönelik şiddette ciddi artışlar vardır. Çoğu anlamsız intihar, boşanma ve cinayetler her gün gazete sütunlarını, televizyon ekranlarını işgal etmektedir. İnsanlık sınırı her anlamda fena halde zorlanmaktadır.

Cinayet, çocuk ya da ihtiyar dinlemiyor. Eğitilmiş/eğitilmemiş, zengin/fakir, anne/baba, eş/koca, doğu/batı fark etmiyor. En ufak bir tartışma bir anda cinayetle sonuçlanabiliyor. 

Şiddet her yanı sarmış durumda

Birkaç günlük suç ve suçlu envanterine bakılınca durumun ne denli vahim olduğu anlaşılacaktır.

- Henüz 15 yaşında bir lise öğrencisi, İstanbul Bahçelievler'de sokakta yürüdüğü sırada aynı okulda daha önce kavga ettiği arkadaşı olan 15 yaşındaki bir başka çocuk tarafından pompalı tüfekle üç el ateş edilerek öldürülüyor. Katil çocuk arkadaşına kavga olayından dolayı "kin tuttuğunu" söylemiş, cinayeti de bunun için işlemiş. 

Bu çocuk pompalı tüfek bulabiliyor, onu kullanmasını öğrenebiliyor, pompalı tüfekle sokağa çıkabiliyor ve fırsatını bulup cinayet işleyebiliyor!

- İstanbul Sarıyer'de 85 yaşındaki bir adam, sosyal medya hesabı yüzünden tartıştığı 76 yaşındaki eşini bıçaklayarak öldürüyor. Ardından da intihar girişiminde bulunuyor.

Seksen beş yaşındaki dedeyle 76 yaşındaki nine sosyal medyayla ne zaman tanışır, buluşur ve nihayet bu tanışmadan bir cinayet bir de intihar nasıl çıkarırlar anlaşılır değildir.

- İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan kadın kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmada kendisini 7 yerinden bıçaklayan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan eşini 'Çocuklarımın babası' diyerek affeder.

Yedi yerinden bıçaklı kadın bir şans daha kocaya veriyor. Bir kez daha bıçaklı adamı denemeye karar veriyor. Çünkü ölümün denenemez olduğundan haberi yoktur. 

- Öz oğlu yanına aldığı bir kişiyle annesinin evini basar. Annesinin birlikte yaşadığı adamı iple boğarak öldürür. 72 yaşındaki annesini ise yanında götürdüğü arkadaşına, 'Benim annem olduğu için ben öldüremem, sen öldür' demesi üzerine arkadaşı kadını iple boğarak öldürür.

- Antalya'da adam ambulansı kaçırır. Yakalandığında o gece de hastanede uyuduğunu belirterek, "Üşüdüğümden dolayı ambulansı görünce içine girdim. Ambulans çalışır vaziyetteydi. Aracı çaldığımı hatırlamıyorum" diye ifade verir.

-Samsun'un Bafra ilçesinde Beyin Cerrahi Uzman bir hastanın ameliyatı konusunda tartıştığı aynı hastanedeki Üroloji Uzmanı'nı darp eder.

- İstanbul Sultanbeyli'de eczaneden ilaç alan bir kişi ve oğlu eczacı kalfasının kendilerine fazladan 40 liralık vitamin hapı sattığını iddia ederek babasıyla birlikte eczaneye döner. Eczacı ve kalfasını tekme-tokat bayılıncaya kadar dövüp yerlerde sürüklerler. Eczacı başına yediği tekmeyle baygınlık geçirir.

- Tuzla'da bir öğretmen daha önce uyarılmasına rağmen okula makyajlı gelen öğrencisinin disiplinsiz davranışlarını okul aile birliğine bildirir. Bunun üzerine öğrencinin abisi okula gelir. Okulun merdivenlerinde öğretmenle karşılaşan abi, öğretmeni darp eder.

                Anne, ambulans, doktor, öğretmen ve eczacı fark etmiyor. Şiddet her yanı, her mesleği sarmış durumdadır. Kimse şiddet ve kabalığa karşı sigortalı değil. Öldürülen, tokatlanan, yerlerde süründürülen gerçekte insanlar değil ahlaktır. Toplumun  rehabilitasyona ihtiyacı var. Her şey siyaset değildir biraz da topluma bakın!

Yazarın Diğer Yazıları