Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor: Kafeler ve restoranlar açılacak mı

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor: Kafeler ve restoranlar açılacak mı
Korona virüs salgını sonrası kapanan kafelerin ve restoranların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kafeler ve restoranların açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Korona virüs salgını için alınan tedbirlerin gevşetilmeye başlanması ve normalleşme takviminin ortaya çıkması ile kafeler ve restoranların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Özellikle AVM’lerin 11 Mayıs tarihinde açılacak olması gözleri kafe ve restoranların durumuna çevirdi.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca, AVM’lerin açılacak olmasına rağmen kafe ve restoranların açılmayacağının altını çizdi.

Bakan Koca’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bilim Kurulu veya bakanlığımızın AVM'lerin kapatılması ile ilgili herhangi bir kararı olmamıştır. İşletmelerin kapatılması ile ilgili kararlar olmuştur. Bununla ilgili kararlar aldık. AVM'lerin kapatılması ile ilgili herhangi bir karar almadık, doğru olarak açılması için bir karar almamızı da beklemeyin. Zaten bunlar açıktı. Kendileri kapattılar. Peki açılan ne oldu? Kuaförler ve berberler belli şartlara uyarak açılacaklar. Giyim ve züccaciye yerleri açılacak. Lokantalar açılacak diye AVM'ler açılacak mı? Hayır böyle bir karar yok. Bunları işletme sahipleri açıyor olsa kapalı olmaya devam edecek”

İlgili Haberler