Herkes merak ediyordu. Etkililik oranı yüzde 97,6 çıktı

Herkes merak ediyordu. Etkililik oranı yüzde 97,6 çıktı
Etkililik oranı merak edilen aşılardan biri olan Sputnik V hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Gamaleya Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Denis Logunov, Sputnik V aşısının gerçek koşullarda yüzde 97.6 etkili olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Herkes merak ediyordu. Etkililik oranı yüzde 97,6 çıktı

Rusya''nın geliştirdiği Sputnik V aşısı, aşı pasaportuna dahil olmamıştı. Aşının, pasaporta ne zaman dahil olacağı hakkında çalışmalar devam ederken, etkililik oranı hakkında da flaş bilgiler ortaya çıktı. 

Finans Gündem''de yer alan habere göre Sputnik V aşısının geliştirildiği Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Başkan Yardımcısı Denis Logunov, Rusya’da şu anda 3 milyon 800 bin kişiye aşının iki dozunun da yapıldığını ifade etti.

Logunov, sivil dolaşıma sunulmasının ardından elde edilen veriler doğrultusunda aşının yüzde 97.6 etkinlik gösterdiğini, bunun klinik araştırmalarda ulaşılandan yüksek olduğunu söyledi.

Logunov’a göre, etkinlik aşılamanın başlamasından 35 gün sonra meydana geliyor.

Rusya Bilimler Akademisi ile olan bir toplantıda konuşan Logunov, Sputnik V’nin 60 ülkede tescil edildiğini, 6 ülkenin aşıyı üretmek istediğini bildirdiğini aktardı.