Herkesin güvendiği Alman aşısı ile ilgili en yetkili isimden kafaları karıştıran açıklama 

Herkesin güvendiği Alman aşısı ile ilgili en yetkili isimden kafaları karıştıran açıklama 
Yüzde 95’e kadar etkili olan korona aşısını BioNTech ile birlikte üreten Pfizer’dan kafaları  karıştıran bir açıklama geldi. Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının, virüsü başkalarına bulaştırmasını engelleyip engelleyemediklerinin henüz belirlenmediğini söyledi.  

T24'te yer alan habere göre, Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, Alman şirket BioNTech ile geliştirdikleri yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının insanların virüsü başkalarına bulaştırmasını engelleyip engellemediğinin henüz belirlenmediğini söyledi. Bourla, "Bu konuyu incelemek gerekiyor" dedi.  

The Hill'in aktardığı habere göre, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona virüs aşısı yüzde 95 etkili olsa da henüz aşı olan kişilerin virüsü bulaştırıp bulaştırmadığı belirlenmedi.  

Dateline programında sunucu Lester Holt'un sorularını yanıtlayan Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, korona virüs aşısıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. "Aşı olup korunsam da virüsü hâlâ başkalarına bulaştırma tehlikem olur mu?" sorusuna yanıt veren Bourla, "Bence bu incelenmesi gereken bir konu. Henüz bu konuda net bir bilgimiz yok" dedi.  

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona virüs aşısının yüzde 95 oranında etkili olduğu açıklandı. Aşının kullanımını ilk onaylayan ülke Britanya oldu. Öte yandan aşının dağıtımı konusunda soru işaretleri var. Aşının 0'ın altı derecelerde taşınması ve muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu da aşının kuru buzla saklanarak taşınmasını gerektiriyor.