Herkesin sevdiği bu çorba görme yetisini artırıyor, yağları parçalıyor. Bilimsel olarak kanıtlandı

Herkesin sevdiği bu çorba görme yetisini artırıyor, yağları parçalıyor. Bilimsel olarak kanıtlandı
Yaz ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan domatesin, çorbası da özellikle kış aylarında en fazla tüketilen besinler arasında yer alıyor. Uzmanlar, domates çorbasının C vitamini, B vitamini ve B3 gibi vitaminler beslemesi nedeniyle göz hastalıklarının tedavisinde önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Vitamin, mineral, antioksidan deposu olan ve neredeyse her mevsim mutfaklarımızda yer edinen domates çorbasının faydaları say say bitmiyor. Bunlar arasında en önemlilerinden olan ise içindeki karotenoidler ve zengin vitaminler açısından yaşa bağlı görme kaybı riskini azaltıyor ve görme yetisini artırıyor.

NEDEN DOMATES ÇORBASINI DÜZENLİ İÇMELİSİNİZ?

Vitamin, mineral ve antioksidan deposu domates neredeyse her mevsim mutfaklarımızda yer ediniyor. Her besinde olduğu gibi elbette domates için de daha doğal ve daha taze olanını bulmak bazen zor olsa da organik bir domates ile bilmediğiniz pek çok faydaya kapı aralayabilirsiniz. Sağlık açısından tam bir şifa kaynağı olarak nitelendirilen domates, özellikle alternatif tıp alanında ve hızlı tedavilerde fazlasıyla ön plana çıkmaktadır.

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN

Domates çorbası, diğer çorbalar arasında likopen, flavonoidler (vücudun minik ordusunu oluşturan antioksidanlar), C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Domates çorbası içerek, vücudunuzun bol miktarda antioksidandan yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

DOMATES ÇORBASININ FAYDALARI;

Domates Çorbası En popüler sebzelerden birisi olan domates, aynı zamanda yüksek miktarda antioksidan içeriğiyle en faydalı besinler arasında yer almaktadır. 

- Domateste bulunan likopen adlı bileşen kalp ve damarlar için çok önemi bulunan antioksidan desteğini sağlamaktadır. Aynı zamanda içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri ile serbest radikallere karşı hücrelerimizi korumaktadır.

- Domateste bulunan "chromium" adlı madde ise kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

- Kansızlık ve kan basıncının dengelenmesi için özellikle önerilen domates çorbasının hem kansere karşı hem de yüksek tansiyona karşı etkili bir besin olduğu da araştırmacılar tarafından belirlenmiştir.

 

İlgili Haberler