HES Kodu ona yaradı: Geçimini sağlıyor

HES Kodu ona yaradı: Geçimini sağlıyor
Diyarbakır'da 2 yıldır adliye önünde arzuhalcilik yapan 22 yaşındaki Mehmet Ali Askan, kamu kurumlarına gelen HES kodu uygulaması sonrası gelen vatandaşlara dilekçe yazmanın yanı sıra Hayat Eve Sığar uygulaması kodu konusunda da destek oluyor. Lise mezunu olan Askan'ın hedefi ise üniversite sınavını kazanıp hukuk fakültesi okumak.

DHA-Burak Emek-Serdar Sunar

Korona virüs vakalarının arttığı kentte, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, 4 Eylül'de Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantısında, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılması şartı getirildi.

DHA'da yer alan habere göre, 2 yıldır Diyarbakır Adliyesi'nin karşısında baba mesleği arzuhalciliği sürdüren Mehmet Ali Askan'a HES kodu uygulaması geçim kaynağı oldu.

cc40b074494ab8105687dcf18a8a66a9.jpg

“ÇOĞU VATANDAŞ HES KODU ALMAYI BİLMİYOR”

Çoğu vatandaşın HES kodu almayı bilmediğini belirten Askan, kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesi zorunluluğunun ardından, vatandaşların girişte zorlandıklarını gördüğünü ifade ederek, “Kimse HES kodu almayı bilmiyor. Benim de aklıma böyle bir fikir geldi. Bu şekilde gelen müşterilere dilekçe yazıyorum ve HES kodunda yardımcı oluyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum" dedi.

2fbbd50af21f396af15fc8811a88449b.jpg

“BİR NEVİ STAJ OLUYOR”

Baba mesleği arzuhalciliği severek yaptığını ve ileride hukuk fakültesi okumak istediği için deneyim de kazandığını aktaran Askan, "Şimdiden hem çalışıyorum hem de bilgi birikimi oluyor. Bir nevi staj gibi oluyor. Aslında bu işler konusunda iyiyim ama Diyarbakır'da son iki yıldır iş yok. Aslında iş bulamadığım için de bunu yapıyorum. Bu işi yapmamın asıl sebebi sevmem ve ilgi duymamdır" diye konuştu.

7ae53fc68f9d966e811e38113a8881fc.jpg