Hey gidi günler hey Abdi İpekçi’nin kemikleri sızlıyor, Ermenistan’ı karıştıran istifa haberinde Milliyet 3 yıl önceki paylaşımı kaynak gösterdi

Hey gidi günler hey Abdi İpekçi’nin kemikleri sızlıyor, Ermenistan’ı karıştıran istifa haberinde Milliyet 3 yıl önceki paylaşımı kaynak gösterdi
Milliyet gazetesinin internet sitesinde yer alan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsun Hovhannisyan’ın istifasına yönelik haberde, sözcünün sosyal medya hesabında 2017 yılında yaptığı paylaşım kullanıldı. Bir zamanlar Çetin Emeç ve Abdi İpekçi gibi efsanevi gazeteciler Milliyet gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmıştı.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ-ÖZEL HABER

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsun Hovhannisyan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hovhannisyan yaptığı açıklamada, “Bu savaş sırasında savaşımı dördüncü alan olan ‘bilgi platformunda’ yürüttüm. Nasıl yaptığım, zaman ve profesyonel araştırmacılar tarafından değerlendirilecektir. Kusurları olmayan hiç kimse yoktur. Kamuoyuna verdiğim bilgiler genel olarak Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ve Artsakh (Karabağ) Savunma Ordusu'nun raporlarına dayanıyordu. Evet, kazanacağımızdan emindim, bu güven yoldaşlarımın savaş alanında verdiği mücadeleden kaynaklanıyordu. 9 Kasım itibariyle bu görevi bıraktım” ifadelerine yer verdi.

İstifa haberini veren Milliyet.com.tr ise, Artsrun Hovhannisyan’ın istifa haberinde sözcünün 2017 yılında yaptığı paylaşımın görselini kullandı. Facebook’ta sözcünün adını yazdıktan sonra hangi hesabın orijinal hesap olduğuna bakmayan ve son paylaşımın tarihini kontrol etmeyen editör, bir zamanlar Çetin Emeç ve Abdi İpekçi gibi usta gazetecilerin genel yayın yönetmeni olduğu gazete ne hale gelmiş yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İşte Artsrun Hovhannisyan’ın orijinal hesabından yaptığı paylaşım:

ermenistan-savunma-bakani-orijinal-hesap.jpg

Milliyet gazetesinin kullandığı o görsel:

milliyet-savunma-bakani-yanlis-hesap-001.jpg

 

İlgili Haberler