Heybeliada’da orman yangını! Yangın kontrol altında

Heybeliada’da orman yangını! Yangın kontrol altında
İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan ekipler tarafından müdahale ediliyor. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Heybeliada'daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yangının hızla büyüdüğü öğrenilirken İstanbul Valiliği geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Heybeliada'da ormanlık alanda barakadan başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası'ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi.

DENİZ ULAŞIMI KAPANDI

Heybeliada'ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada'ya yolcu taşıyor.

VALİ YERLİKAYA: KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangın 19.45'de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmaları devam ettiğini bilgisini paylaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu Mevkisi'ndeki ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıktığı belirtildi.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 helikopterle müdahale edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: ACİL YARDIMA GELİN

Yangınla ilgili bir paylaşımda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerine yer verdi.

erdemgul.jpg

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, "Adalar İlçemizde bugün saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

“3 DAKİKA SONRA İLK MÜDAHALE YAPILDI”

Orman Genel Müdürlüğü, saat 17:33’de başlayan yangına 3 dakika sonra saat 17:36’da ilk müdahalenin yapıldığını açıkladı. Orman Genel Müdürlüğü, yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Ayrıntılar gelecek...

 

yangin2.jpg