Hiçbir canlı dayanamıyor. Teker teker ölüyorlar. Denize giren turistlerin bile derisi yanıyor

Hiçbir canlı dayanamıyor. Teker teker ölüyorlar. Denize giren turistlerin bile derisi yanıyor
Rusya’nın turistik bölgeleri arasında yer alan Kamçatka’da yüzlerce ahtapot ve deniz canlısı türü kıyıya vurdu. Greenpeace Rusya, durumdan endişe duyduklarını açıkladı.

Rusya’da meydana gelen olay, Khalaktyrsky Plajı’nda eğlenenleri şaşkına çevirdi. Greenpeace Rusya’nın resmi hesabından paylaştığı bilgilere göre, yüzlerce deniz anası ve balık kıyıya vurdu. Deniz anaları ve balıkları  gören tatilciler, yetkililere haber verdi. 

Olay yerine gelen uzmanlar, sudan aldıkları numuneyi laboratuvara götürerek, inceledi. Sonuçların yakın zamanda çıktığı ve uzmanların suda, petrol ürünlerinde kullanılan bir madde buldukları ve bu maddenin oranının normalden 2,5 kat daha fazla olduğunu açıklandı.

Bölgede tatil yapan turistler de suya girdiklerinde birçok sorunla karşılaştıklarını ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralar meydana geldiğini kaydetti.

Greenpeace’ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, gerekli mercilere başvuru yapıldığı ve durumun devlet yetkililer tarafından ele alınması gerektiği aktarıldı.

Greenpeace, konunun takipçisi olacağını da duyurdu. 

balik-003.jpg

ahtapot.jpg

tass-001.jpg

(Resim: Yelena Vereshchaka \ TASS)

İlgili Haberler