Hıdırellez dilek duası nedir? Hıdırellez dilek duası nasıl yapılır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman?

Hıdırellez dilek duası nedir? Hıdırellez dilek duası nasıl yapılır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman?
Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak tanımlanmaktadır. Hıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir.Peki Hıdırellez dilek duası nedir? Hıdırellez dilek duası nasıl yapılır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman?

HIDIRELLEZ NE ZAMAN?

Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs tarihleri aralığında kutlanıyor. Bugün bazı vatandaşlar tarafından, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğuna inanılan Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilmekte. Peki  Hıdırellez dilek duası nedir? Hıdırellez dilek duası nasıl yapılır? Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman?

HIDIRELLEZ’DE NASIL DİLEK DİLENİR?

Hıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir. Bu gelenek Hıdırellez akşamında gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceği gibi şekil olarak da gül ağacının altına çizilebilir. Ev isteyen ev resmi, araba isteyen araba resmi çizebilir.

Hıdırellez sabahı da ilk iş gül ağacının dibine gidilir ve o notlar alınıp suya bırakılır.
Hıdırellez akşamında bir diğer dilek dileme biçimi de gül ağacına para asmaktır. Asılan paralar ve dilekler 6 Mayıs 2020 sabahı erkenden geri toplanır. Para cüzdana konulur ve yıl boyunca o para harcanmaz. Hıdırellez parası kişiye o yıl boyunca darlık ve parasızlık yüzü göstermez.

HIDIRELLEZ DUASI NASIL YAPILIR? 

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

İlgili Haberler