Hilal Kaplan kimdir? Hilal Kaplan nereli, kaç yaşında?

Hilal Kaplan kimdir? Hilal Kaplan nereli, kaç yaşında?
İktidara yakın gazetecilerden biri olan Hilal Kaplan, dün Trump-Erdoğan görüşmesi sonrasında yapılan toplantıda Trump'ın "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?" sözlerinin ardından gündem oldu. Peki, psikoloji mezunu olan Hilal Kaplan nereli, kaç yaşında? İşte yanıtı...

İktidara yakın olan gazeteciler arasında bulunan Hilal Kaplan, gazeteci olmasının yanında psikoloji mezunudur. 15 Ağustos 1982’de İstanbul’da doğan Hilal Kaplan Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra girdiği Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

HİLAL KAPLAN KİMDİR?

2006'da Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansına başlayan Hilal Kaplan hem okulunda, hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. 

hilal-kaplan.jpg

Trump'ın "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?" dediği Hilal Kaplan kimdir?

27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasından hemen önce iki başörtülü arkadaşı ile birlikte “Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık” başlığı ile bir makale yayınladı. Şu anda TVNET televizyonunda yayınlanan siyasi içerikli “Muhalif” başlıklı programını hazırlayıp sunan Hilal Kaplan ayrıca A Haber kanalında Zeynep Bayramoğlu’nun yönettiği “Her Yöne 80 Dakika” başlıklı tartışma programında yorumculuk yapmaktadır. Hilal Kaplan, kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile evlidir.

NEDEN GÜNDEM OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. İki lider açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamaya başladı. Trump, Erdoğan soru alırken, "Türkiye'den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen" açıklamasında bulundu. 

hilal-kaplan-detay-001.jpg

Trump'ın "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?" dediği Hilal Kaplan kimdir?

"GAZETECİ OLDUĞUNUZA EMİN MİSİNİZ?"

Trump’ın bu sözlerinden sonra Sabah yazarı Hilal Kaplan söz alarak, Trump’a PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın manevi evladı Mazlum Kobani kod adlı YGP'li terörist Abdi Şahin'i Beyaz Saray’a davet etmesini sordu. Trump, bu soruyu geçiştirerek yanıt verdi. Trump, sorularını sorduktan sonra Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'a, "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?" diyerek espri yapması salonda bulunanları güldürdü. 

'TÜRK BAYRAĞININ ADI DEĞİŞSİN' DEMİŞTİ

İktidara yakın yazar Hilal Kaplan, sözde çözüm süreci döneminde Türk bayrağını hedef alan skandal ifadeler kullanarak, "Herkesin cebinde zaten Türk Bayrağı var artık bu Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir." demişti.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İLE İLGİLİ SKANDAL İFADELER

Hilal Kaplan, 2010 yılında yaptığı bir paylaşımda 1915 yılındaki olayların soykırım olduğunu iddia ederek, "Soykırım olup olmamasından çok devletin aklanma çabasına karşıyım. 1915'te devletin suç işlediği gün gibi ortadadır" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

İlgili Haberler