Hilal Kaplan'ın Bahçeli Sevgisi!

Hilal Kaplan'ın Bahçeli Sevgisi!
Hükümete yakınlığıyla bilinen ve çözüm sürecinde Türk bayrağının değiştirilmesi talebinde bulunan Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Devlet Bahçeli'ye sahip çıktı. Kurultay isteyen delegeler için "paralelci" imasında bulundu.

Yeniçağ / Özel / İstanbul

Çözüm sürecinde geçmişteki terörle mücadele yöntemlerini eleştirip, faili meçhuller konusunda devleti eleştiren Hilal Kaplan daha da ileriye giderek Türk bayrağının değiştirilmesini teklif etmişti. Kaplan'ın bu yorumu büyük tepki çekmesine rağmen bir süre sonra hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi'ne yazar olarak transfer olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın programlarında soru soran dört gazeteciden biri olan Hilal Kaplan bugünkü köşe yazısında Bahçeli'nin açıklamalarının küçük görülmesine tepki gösterdi. Kaplan yazısında, 543 delege imzalı kurultay talebini görmezden gelerek, MHP'deki değişim isteğini "terane" olarak yorumladı.

İşte Milliyetçi camianın tepkisini çeken Kaplan'ın yazısındaki o satırlar:

"...

Nasıl ki rejimi kuran partiyi Kılıçdaroğlu ve paralel yapı işbirliği ile dar ve radikal mezhepçi bir kliğe indirgediler, rejimin gazetesi Cumhuriyet'i de paralel yapının yeni operasyonel üssü yapmayı başardılar. Cumhuriyet, 'Kandil'dekiler yere izmarit bile atmayan ekolojistler' haberlerinin çıkabildiği, polise bombalarla saldıran DHKP-C'li teröristleri "iki kadın" öznesiyle sunabilecek ama Mustafa Balbay'ın yazdırılmadığı bir gazete haline böylece getirildi.

Şimdi aynı 'yeni CHP' teranesini, 'yeni MHP' şeklinde Bahçeli muhalifleri deniyor. Bahçeli'nin açıklamalarını küçücük görüp, muhalifleri yücelten medya organlarına dikkat edin."

HİLAL KAPLAN TÜRK BAYRAĞININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

MHP'de değişim isteyen delegelere ithamlarda bulunup, Bahçeli'nin açıklamalarının büyütülmesini isteyen Kaplan daha önce Türk bayrağı ile ilgili şu skandal ifadeleri kullanmıştı:

"Herkesin cebinde zaten Türk Bayrağı var artık bu Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir"

İlgili Haberler