Himmet parasıyla Kanadalı görevlilere tatil

Himmet parasıyla Kanadalı görevlilere tatil
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Torun, FETÖ'ye dair, "Bunlar Kanada'daki devlet görevlilerini bedava tatillere götürmüşler, parasını da himmet diye topladıkları paralarından ödemişler." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları, Batı kamuoyuna anlatmak üzere Kanada'ya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, temaslarını tamamladı. 

Başkanlığını TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Kani Torun’un yaptığı heyette, TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter yer aldı. 

"Türkiye-Kanada ilişkileri zarar görür"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Torun,FETÖ'nün Kanada'daki yapılanmasına ilişkin AA’ya yaptığı açıklamada, Kanada'daki temaslarında FETÖ’nün gerçek yüzünü anlatma fırsatı bulduklarını belirterek FETÖ gerçeğini muhalefet partilerinin milletvekilleri ile anlatmalarının etkili olduğunu söyledi.

Türkiye ile Kanada arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmadığını ifade eden Torun, şöyle devam etti:

"Terörist başının Kanada’ya iltica edebileceğine ilişkin Türk basınında çıkan haberlerden, buradaki yetkilileri haberdar ettik. Görüştüğümüz tüm yetkililere, ikili ilişkilerin bundan ne kadar zarar göreceğini, ilişkilerimiz açısından bu konunun bir mayınlı alan olduğunu anlattık. ‘Bunu yaparsanız, Türkiye-Kanada ilişkileri çok ciddi bir şekilde zarar görür. Biz sizi şimdiden uyarıyoruz. Bu kişi Kanada’ya vize almadan gelemez. Vize alması da devletin buna müsaade etmesi demektir’ şeklinde konuştuk. Kendileri de bunun ciddi bir konu olduğunu ve daha üst makamlarla bunu görüşeceklerini söylediler.’’

"FETÖ’nün gezileri rüşvettir"

Torun, Kanada’da ciddi bir FETÖ yapılanması olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bunlar kendilerini, eğitim ve hayır işleri ile uğraşan bir organizasyon gibi göstermişler. Buradaki önemli devlet görevlilerini de Türkiye’ye ve daha başka yerlere bedava tatillere, gezilere götürmüşler. Bu gezilerin parasını da, milletten himmet diye topladıkları yardım paralarından ödemişler. Meclis Dostluk Grubu üyelerinden bazıları, birkaç kere Türkiye’ye bu şekilde gitmişler. Bu kişiler, FETÖ’nün böyle bir şey yapmayacaklarını beyan ettiler. Bu konuda aramızda ciddi tartışma da oldu. Bu durumu görüştüğümüz herkese söyledik. Dedik ki ‘Bu bir çeşit rüşvettir. Niye sözde bir hayır kurumu, bir milletvekilini tatile götürsün ki? Eğer götürecekse imkanı olmayan fakirleri götürür.’ Bu açıkça bir rüşvettir. Umarım bundan sonra Kanada’daki yetkililer, FETÖ ile ilişkilerinde daha dikkatli olurlar çünkü uzun vadede, bu tür rüşvetleri almak, aslında hukuken suç olmasa da bütün demokrasilerde olduğu gibi, Kanada demokrasisinde de siyaseten kişinin siyasi hayatını bitirecek bir davranış şeklidir."