Çin'de üretilen akıllı telefonlara yasak

Çin'de üretilen akıllı telefonlara yasak
Hindistan hükümeti Çinli markaların cihazlarına bir kısıtlama getirmeyi planladığını açıkladı. Çinli telefon üreticilerinin ülkede 12.000 INR'nin (150$/147 €) altı akıllı telefon satmalarına bir kısıtlama getirileceği ortaya çıktı.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; Hindistan hükümeti Çin markaları telefonların ülkede satışına kısıtlama getirdi. Hindistan''da 150 doların altındaki segmentte çok sayıda akıllı telefon sattıkları için en çok Xiaomi, Realme ve Transsion''ı etkileyecek. Ancak yapılan istatistiklerde Haziran 2022''ye kadar olan çeyrekte Hindistan''ın satış hacminin üçte birine katkıda bulundu. Çin markaları bu gönderilerin %80''ini oluşturmaktaydı.


Hindistan''ın bu kararı almasındaki temel sebep Lava ve Micromax gibi yerel markaların pazardaki yerlerini sağlamlaştırmak şeklinde yorumlanmaktadır. 

Hindistan''daki en iyi beş akıllı telefon markasıydı ve Samsung, listedeki Çinli olmayan tek şirketti. Hindistan hükümetinden bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı ancak Çinli akıllı telefon markaları Xiaomi, vivo ve Oppo''nun kara para aklama ve vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere ülkedeki yasadışı ticari faaliyetler için Hindistan hükümetinin radarında olduğu bir zamandan gelmektedir.

İlgili Haberler