3 bin doktor istifa etti. Böylesi ilk kez oluyor

3 bin doktor istifa etti. Böylesi ilk kez oluyor
Mart ayı ortalarından bu yana Korona virüsün kasıp kavurduğu Hindistan'da doktor krizi yaşanıyor. Ülke genelinde taleplerinin karşılanmasını isteyen doktorlar greve gitti. Mahkemenin durdurmaya çalışması üzerine 3 bin doktor istifa etti.

Hindistan'da 3 bin doktor istifa etti. Böylesi ilk kez oluyor

Hindistan''da yaklaşık 3 bin doktor, mahkemenin greve çıkmalarını önlemeye çalışması üzerine istifa etti.

Madya Pradeş eyaletinde Yüksek Mahkeme, perşembe günü asistan doktorların 4 günlük grevini "yasadışı" olarak değerlendirdi ve cuma günü öğleden sonraya kadar görevlerine dönmelerini emretti. Karara karşı çıkan doktorlar görevlerinden istifa ederek hükme itiraz etmeye yönelik planlarını açıkladı.

Independent’ın NDTV''’den aktardığı habere göre; Madya Pradeş Asistan Doktorlar Derneği (MPJDA) Başkanı Dr. Arvind Meena, eyalette devlete bağlı 6 tıp fakültesinde çalışan yaklaşık 3 bin asistan doktorun topluca istifa ettiğini ve istifalarını ilgili üniversitelerin dekanlarına sunduğunu ifade etti.

Meena, Hindistan’ın Racasthan, Bihar, Çatisgarh, Uttar Pradeş, Karnataka, Telangana, Maharaştra ve diğer eyaletlerde bulunan asistan ve kıdemli doktorların da grevlerini desteklediğini kaydetti.

Dr. Meena, MPJDA''nın Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi''nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi''ne başvuracağını söyledi. Dr. Meena, Uzmanlık Eğitimi Alan Doktorlar Derneği Federasyonu ve Sağlık Memurları Derneği üyelerinin de greve katılacağını öne sürdü.

Doktorlar greve pazartesi günü başlamış ve talepleri yerine getirilene kadar grevi sürdüreceklerini belirtmişti. Asistan doktorların maaşlarına zam ile kendileri ve aileleri için ücretsiz korona virüs tedavisi gibi çeşitli talepleri bulunuyor.

Ancak mahkeme doktorların korona virüs salgını döneminde greve gitme kararını kınamış ve görevlerini sürdürmemeleri durumunda hükümetin sert adım atması gerektiğini belirtmişti.

Dr. Meena, 6 Mayıs''ta eyalet hükümetinin taleplerinin yerine getirileceğine ilişkin söz verdiğini ancak hiçbir şey olmayınca işi bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hükümet maaşlarını yüzde 17 artırmaya karar verdi ancak Meena, maaşlar vaat edilen yüzde 24 oranında artırılana kadar grevin süreceğini kaydetti.

İlgili Haberler