Hindistan’da 800 bin kişi tahliye ediliyor

Hindistan’da 800 bin kişi tahliye ediliyor
Hindistan, ülkenin doğu kıyılarına yaklaşan kasırga öncesi kıyı şeridinde yaşayan 800 bin kişiyi tekneler, otobüsler ve trenlerle bölgeden tahliye ediyor. Kasırganın Hindistan kıyılarına 24 saat içerisinde ulaşması bekleniyor.

Odisha eyaletinin alçak kesimlerindeki 14 bölgede yaşayan yaklaşık 800 bin kişi bulundukları yerlerden tahliye edilerek daha güvenli olan sığınaklara, okul ve hükümet binalarına yerleştiriliyor. Bölge yetkilileri tahliye işleminin süratle devam ettiğini belirtiyorlar. Yapılan açıklamalarda turistlerin de Bengal ve Odisha bölgelerinden ayrılmaları istendi.

Hindistan Meteoroloji Ofisi’nden yapılan açıklamada Fani Kasırgası’nın Bengal Koyu’nun batısına doğru yöneldiği belirtildi. Odisha eyaletinin güney kıyılarının da kasırgadan etkilenmesi bekleniyor. Yetkililer kasırgayla birlikte etkili olacak aşırı yağışlara da dikkat çekiyorlar.

RÜZGAR HIZI 200 KİLOMETREYİ BULACAK

Üçüncü kategori kasırga seviyesinde olan Fani’de anlık rüzgar hızının saatte 200 kilometreyi bulacağı tahmin ediliyor.

Hindistan’da kasırga mevsimi genel olarak Nisan ayından Aralık ayına kadar devam ediyor. Önlem olarak onbinlerce insanın boşaltığı Hindistan ve Bangladeş’teki bölgelerde yapılar ve tarım alanları kasırga mevsimlerinde ciddi zararlar görüyor.

20 yıl kadar önce Odisha’da yaklaşık 30 saat süreyle etkili olan bir kasırga 10 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. 2013 yılında benzer şekilde büyük bir kasırga tehlikesi nedeniyle bölgeden yaklaşık bir milyon kişi tahliye edilmişti.