Dev gemiyi azgın dalgalar yuttu. 12 ölü 96 kayıp

Dev gemiyi azgın dalgalar yuttu. 12 ölü 96 kayıp
Hindistan'ı etkisi altına alan kasırga, bir geminin batmasına neden oldu. İlk belirlemelere göre, faciada 21 kişi hayatını kaybetti. 177 kişinin kurtarıldığı kazada kayıp olan 96 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Dev gemiyi azgın dalgalar yuttu. 12 ölü 96 kayıp

Hürriyet ve AA''nın haberlerine göre, son haftalarda korona virüs haberleri ile gündeme gelen Hindistan''da bir trajedi daha yaşandı. Ülkeyi etkisi altına alan kasırga bir geminin batmasına neden oldu. Bombay kıyıları açıklarında sürüklendikten sonra batan gemide 273 kişi bulunuyordu.

Gelen ilk bilgilere göre, 21 kişi hayatını kaybetti. Gemide bulunan 96 kişi ise hala kayıp. Savunma bakanlığı, devlete ait bir petrol şirketi tarafından işletilen gemiden 177 kişinin kurtarıldığını açıkladı. 

Yetkililer balıkçılara kıyıdan uzak durmaları için megafonla uyarıda bulunuyor. Hint donanması 96 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi. Açıklamada operasyonların ''son derece zorlu deniz koşullarında'' gün boyu devam etmesinin beklendiği bilgisine de yer verildi.

SON DÖNEMİN EN BÜYÜK KASIRGASI

Kasırganın hızının saatte 185 kilometreye kadar çıktığının altını çizen uzmanlar bunun son dönemde görülen en sert kasırga olduğunu belirtiyor. Kasırga nedeniyle yüzlerce Covid-19 hastasının da daha güvenli bölgelere kaydırıldığı gelen bilgiler arasında.

Hint medyasındaki haberlerde, Myanmarlılar tarafından farklı sesler çıkaran bir "kertenkele" anlamına gelen "Tuktae" adını verdiği kasırganın, Hindistan''ın Umman Denizi''ne kıyısı olan bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.

Bu sabah "aşırı şiddetli siklon kasırgaya" dönüşen Tuktae, Mumbai kentinin 160 kilometre güneybatısında etkisini gösteriyor.

Kasırganın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgarlar sonucu Karnataka, Kerala, Goa ve Maharaştra eyaletlerinde toplamda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Diğer yandan, birçok köyde ağır hasara yol açan kasırgayla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, evlerin çatısının uçtuğu, sel suları nedeniyle trafikte aksamalar olduğu görüldü.
Kasırga nedeniyle Mumbai Havalimanı''na gelen uçakların bazıları başka kentlere yönlendirildi, daha sonra da havalimanı bir süreliğine kapatıldı.

TEDBİRLER ALINIYOR

Kasırganın vurması beklenen bölgelerde alınan önlemler, eyalet hükümetlerine bağlı yetkililer tarafından yerinde incelendi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Hindistan''da hastanelerde de olası elektrik kesintilerinde, tedavisi için tıbbi oksijene ihtiyaç duyulan hastaların zarar görmemesi için tedbirler alındı.

SÜRATİNİ ARTIRIYOR

Hindistan Meteoroloji Dairesi yetkilileri, kasırganın, bu gece Porbandar ve Mahuva bölgeleri arasındaki kıyı şeridinden saatte 200 kilometre hızla Gucarat eyaletine ulaşmasını ve yarın sabah saatlerinde eyaleti terk etmesini beklediklerini açıkladı.

Gucarat eyaleti yönetiminden yapılan açıklamada da kıyı kesimde yaşayan yaklaşık 1500 kişinin dün gece saatlerine kadar yüksek yerlere tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada, tahliye çalışmalarının bugün de sürdüğü ifade edildi.

Bu arada, Maharaştra eyaletinde de 12 bin 400 kişi yaşadıkları yerlerden tahliye edilerek güvenli yerlere ulaştırıldı.
Ülkenin batısındaki eyaletlerde kasırga nedeniyle bazı tren seferlerine ara verilirken ve köprülerden geçişler kapatılarak sürücülerden farklı güzergahlar kullanmaları istendi.
Gucarat Acil Durum Yönetim Merkezi''nden yapılan açıklamada da eyaletin 21 bölgesinde hafif yağmur yağdığı kaydedildi.

İlgili Haberler