Hırsız diye kovalandı gerçek başka çıktı

Hırsız diye kovalandı gerçek başka çıktı
Adana'da, bir dükkanı soyan hırsızları kovalayan polis kendilerini görünce kaçan bir genci yakaladı.  20 yaşındaki Velit D. adlı genç, pastaneye gitmek için evden çıktığını, ekipleri görünce sokağa çıkma yasağından ceza yemek için kaçtığını söyledi. Kamera kayıtlarını inceleyen polisler, hırsızlık olayı ile ilgisi olmadığını belirlediği gence Hıfzıssıhha Kanunu'nu ihlal ettiği için ceza kesti.

DHA'nın haberine göre, olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Bir kuruyemiş dükkanında gerçekleşen hırsızlık olayının ardından şüphelileri yakalamak için ara sokaklarda arama yapan polisler, yolda bir genci durdurmak istedi. Polisleri fark eden genç, kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından yakalanan gencin kimliğinin Velit D. olduğu belirlendi. 

SAÇINI DÜZELTTİ

Gözaltına alınıp, polis aracına bindirilen Velit D.'nin, gazetecilerin kendisini görüntülendiğini fark edince eliyle saçını düzeltmesi dikkat çekti. Gazetecilerin "Neden kaçtın" diye sorması üzerine Velit D., "Polis ağabey gel dedi. Sokağa çıkma yasağı var tabi, o yüzden kaçtım. Ceza yazacaklar, paramız yok. Pastaneye gidiyordum, yemek yemek için. Telefonum da yok. Eğer hırsızlık yapsaydım, mahallede gezmezdim" diye cevap verdi. 

Öte yandan hırsızlık mahallinde yapılan kamera görüntüsü incelemesinde Velit D.'nin olayla ilgisinin olmadığı saptandı. Velit D.'ye kısıtlamaya rağmen sokağa çıktığı için Hıfzıssıhha Kanunu'nu ihlalden cezai işlem uygulandı.

ceza-1-001.jpgceza-2-001.jpgceza-3.jpgceza-4.jpg