Yahudiler, Filistinli çocukların
tedavi gördükleri hastanelerin elektriğini kesti
İsraİl yönetiminin talimatıyla yapılan elektrik kesintisinin ardından 5 hasta hayatını kaybetti. Hastaların tedavisi için gerekli cihazlar kullanılamazken, ilaç ve tıbbi malzemede de sıkıntı yaşanıyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında ise bir Filistinli daha öldü.
Hitler’den farkları yok
İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı ambargo nedeniyle Gazze karanlıkta kaldı. Elektrikler olmadığı için hastanelerde ölüm kol geziyor. Daha şimdiden 5 hasta hayatını kaybetti.
Açlık ise kapıda
İsrail’in Gazze’de uyguladığı ablukayı sıkılaştırması, Filistinlileri zor durumda bıraktı. Gazze’deki tek elektrik santrali, yakıt sıkıntısı nedeniyle faaliyetine son verince bölge geceyi karanlıkta geçirdi. Hamaslı yetkililer, elektrik kesintisinin ardından beş hastanın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Hastaların tedavisi için gerekli cihazlar kullanılamazken, ilaç ve tıbbi malzemede de sıkıntı yaşanıyor. Gıda sevkiyatının başlamaması halinde Gazze’deki yiyecek stokunun hafta sona ermeden tükeneceğine de işaret ediliyor.Bu arada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bir Filistinli daha öldü. Filistin lideri Abbas, İsrail’den, Gazze’ye yönelik ablukasını derhal sona erdirmesini istedi. Abbas ayrıca, konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne de götürmeye hazırlanıyor.
Olmert: Süründüreceğiz
İsrail Başbakanı Ehud Olmert de, resmin Filistinlileri sürdüreceklerini açıkladı. Olmert, “Bölgede bir insani krize meydan vermeyeceğiz. Bir krizi önlemek için Gazzelilere gereken her şeyi sağlayacağız. Ancak hayatı da rahatlatacak şeyleri vermeyeceğiz” dedi. İran Dışişleri Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni ise, uluslararası kuruluşları Gazze’de yaşanan olaylara seyirci kalmakla suçladı. Hüseyni, “Nasıl olur da bu ülkeler, başka ülkelerde yaşanan küçük olayları büyüterek medyada büyük bir propaganda kampanyası başlatabilirler. Aynı ülkeler, terörist Siyonist rejimi tarafından işlenen cinayetlere karşı susuyorlar” dedi.
Elektriklerin kesik olması nedeniyle hastanelerde yeni doğmuş bebekler bile ölümle burun buruna.