Hızla yayılıyor: Virüsün yeni merkezi

Hızla yayılıyor: Virüsün yeni merkezi
Korona virüs salgınının yeni merkezi Latin Amerika oluyor. Başta Brezilya olma üzere Meksika, Peru, Ekvador ve Şili'de virüsten dolayı yaşamını yitirenler toplu mezarlara gömülüyor.

Dünyada virüsün en hızlı yayıldığı ülke şu anda Brezilya. Vaka sayısı 240 bini geçerken, son 24 saatte 485 kişi yaşamını yitirdi. Brezilya'da ölü sayısının 100 bine çıkmasından endişe ediliyor. Virüsün hızla yayıldığı bir diğer ülke ise Meksika. Bu ülkede ölü sayısı 5 bini geçti. Peru'da da vaka sayısı 92 binin üzerinde.

htqw28lcik-cbqfton0liq.jpg

Brezilya'da Sınır Tanımayan Doktorlar'ın temsilcisi Ana de Lemos, "Latin Amerika korona virüs salgınının yeni merkezi olacak" uyasında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, son bir haftada Brezilya'da vaka sayısı 96 bin artarken, 5 bin 500 kişi yaşamını yitirdi. Brezilya'da salgından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı son bir haftada yüzde 51 artış gösterdi.

Güney Amerika ülkelerinden Brezilya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle 485 kişi daha hayatını kaybetti. Brezilya Sağlık Bakanlığı internet sitesine göre, ülkede 24 saatte 485 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 16 bin 118'e çıktı. Ülkedeki vaka sayısı 7 bin 938 artarak 241 bin 80'e ulaştı.

5p-vdyhqm0oywgxwlzn6fq.jpg

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldmeter internet sitesine göre, Latin Amerika'da vaka ve ölü sayıları bakımından Covid-19'un en yoğun görüldüğü Brezilya, dünyada en fazla vaka görülen 5'inci ülke konumunda bulunuyor.