Hızlı bronzlaştıran içecek tarifi! Hızlı bronzlaşmanın yolları

Hızlı bronzlaştıran içecek tarifi! Hızlı bronzlaşmanın yolları
Yazın bronzlaşmak herkesin hayali. Peki, hem güneşin zararlı ışınlarından korunmak hem de hızlı bronzlaşmak mümkün mü? Bronzlaşma konusunda besinlerin de önemine vurgu yapan uzmanlar, bronzlaştıran ürünler hakkında bilgi verdi. İşte hızlı bronzlaşmanın sırrı...

Hızlı bronzlaşmak için sadece güneşlenmek yetmiyor. Hem sağlıklı hem de cilde zarar vermeden bronzlaşmak için beslenme konusunun da önemli olduğunu söyleyen Diyetisyen Deniz Zünbülcan, bronzlaştıran içecek tarifi verdi. İşte uzmanından hızlı bronzlaştıran içecek tarifi...

DHA'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Deniz Zünbülcan, yazın bronz bir tene kavuşmak isteyenler için bronzlaştıran turuncu içecek tarifi verdi. Güneşte saatlerce yatıp bronzlaşmak isteyenleri güneşin zararlı ışınları konusunda uyaran Zünbülcan, risk faktörlerini en aza indirerek sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın sırrını açıkladı. Diyetisyen Zünbülcan, bronzlaştıran içecek tarifi ile bu yaz sağlıklı bronzlaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

BRONZLAŞMANIN SIRRI BETA KAROTEN

Kayısı, şeftali, kavun, yumurta sarısı ve havuç tüketiminin bronzlaşmak isteyenler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Zünbülcan, önerilerini şöyle anlattı:

"Yazın bronzlaşmak isteyenler çok fazla. Bu noktada sağlığımızdan da olmayalım diyoruz. Bronzlaşma süresini kısaltmak hem de sağlığımızdan vermemiz için birkaç önerimiz var. Hem cilt sağlığını korumak hem de bronzlaşma süresini kısaltmak için güneşe çıkmadan önce A vitamini ve beta karoten yönünden zengin besinler tüketmelerini öneriyoruz. Kayısı, şeftali özellikle A vitamini ve beta karotenin zengin kaynağı olan havuç, kavun ve yumurtanın sarısı gibi besinleri beslenmelerine eklemeleri gerekiyor."

 

BRONZLAŞTIRAN İÇECEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Su tüketiminin de önemine dikkat çeken Zünbülcan, sağlıklı bronzlaşmak isteyenler için içecek tarifi verdi. C ve E vitaminlerinin A vitamini ile birlikte tüketilmesi gerektiğini söyleyen Zünbülcan, hızlı bronzlaşmanın sırrını şöyle anlattı:

"Bu vitaminler antioksidan vitaminlerdir ve güneşin zararlı ışınlarını yok edici etkiye sahiptirler. Bu nedenle de bol bol yeşillik, biber tüketmelerini, likopen ve C vitamini içerdiği için domates tüketmelerini öneriyoruz. Sıcaktan dolayı güneşin altında kalan kişiler su kaybı da yaşayabilir bu nedenle su içeriği yüksek olan salatalık ve biber tüketebilirler. Bronzlaşmak isteyen kişiler için maden suyu tüketmek çok önemli. Bronzlaşmak isteyenler güneşe çıkmadan önce keyifli bir içecek yapabilirler. Bunun için iki kayısı, bir şeftali, bir tane de havuç kullanabiliriz. Bu içecek için 'A vitamini ve beta karotenin deposu' diyebiliriz. Bütün meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyarak küçük parçalar halinde karıştırıcıdan (blender) geçirdikten sonra buz ve nane ekleyerek tüketebilirsiniz."

İlgili Haberler