Hoca, sonunda ekranı terk etti

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kendini ilgilendiren soruları öne aldırdı. Ve bunları cevaplandırıp çekip gitti. "Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı" bu saygısızlığı yaparken de, diğer konukları aşağılamayı ihmal etmedi.

Oysa Habertürk'teki programa çağrılı olanlar birbirinden değerli isimlerdi. Ceyhan'ın "Terk ederim haa!" tehditleri sırasında hem hakaretler hem espriler adeta uçuştu.

Bence bunları izleyecek Yılmaz Erdoğan, Çok Güzel Hareketler 2 için epey gırgır yakalayacaktır. Hatta kalanlar Güldür Güldür Show'a da yeter de artar.

Seyircisiz maçlara da ayrı bölüm ayırabilirler. İyi Beşiktaşlı Erdoğan'ın "futbol zekâsı" bu dala da uygun.

Önemliler

Bazı isimler kimileri tarafından küçümsense bile gerçekten değerli bilim insanları.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan benim için çok değerli. Hocamın ele aldığı konuların başında "paniklemek" gelmekte. Her tarafım hasarlı. Parmaklarım dahi çalışmıyor. İmkânım olup, birkaç seans alsam üstümdeki karamsarlığı mutlaka atarım.

Abdullah Çiftçi

Hülya Hökenek'in sabrı, kutlanacaklardan. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat da ağzı iyi laf edenlerden.

İnternette herkesin bulacağı bilgileri iyi pazarlayan isim ise Abdullah Çiftçi idi.

Umudumuz

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamalar için "Tüm dünyaya umut ışığı yaktı" diyebilirim. Pek çok kanal bunu, tartışmalarını kesip, canlı verdiler.

Önemini kavrayamayan sadece Başak Şengül oldu. Doğru dürüst bilgisi olmayan Başak, Trump'ın sözlerinin önemini de atladı.

Trump her şeyden önce koronavirüsle mücadele için ortaya "50 milyar dolarlık" bütçe koydu. Bu işin koordinasyonunu da dünyanın en ünlü ilaç firması Roche'a havale etti. Müspet sonuçların ortaya çıkması için de bir ay süre verdi. Hani bir laf vardır; "Komşuda pişer, bize de düşer." İlacın satış fiyatı biraz kazık olsa da Türkiye de bu satışlardan mutlaka payını alacaktır.

Bir soru

Arada kaynayan bazı şeylere de değinmek istiyorum. Mesela "makarna stokunu bir yerde anlıyoruz. Ancak tuvalet kağıdı yığınağına ne demeli?"

İşte bu noktada başıma geleni aktaracağım. Sokak kuşlarına bulgur bulamıyoruz. Ailenin tüm fertleri de zorlanıyorlar. Kızım eve sekiz paketle gelince öyle bağrışıldı ki yaşadığımız sokaktaki herkes kapımıza dayandı. Ne oluyor diye!

Ders çıkarmak

Kovid-19'un gerçekleştirdiklerini atlamayalım:

* Liderler zirvesi için sonunda bir yol bulundu; telekonferans. Türkiye, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın liderleri bu şekilde görüşecekler. Sonuç mu? Diplomasinin VAR ODASI'na gidilir.

* Dünyanın en önemli virüs üssü artık İtalya'dır. Çin'in yerini aldılar.

* Asırlardır 'Dolce Vita'ya alışmış Romalıların torunları bu yüzden Avrupa'yı da mahvettiler.

* Trajikomik olansa turizmlerini, modalarını batırmalarıydı.

Bu da, ölümcül virüsü ciddiye almamalarından.

Çin uyumuyor

Virüsün çıkış yeri olan Çin'in şimdi neler yaptığını görüyor musunuz? 11-16 milyonluk şehirleri karantinaya alabildi. Öylesi kameralarla donattı ki bir vesikalık fotoğrafla, hastanın adresini belirliyor. Ne kadar sürede derseniz "sadece 6 dakikada."

İtalya'ya heyetler yolladı. Sırf "koronavirüs"le mücadele etmek için. İtalya şu anda yüzde 6,8'lik ölüm oranıyla dünya rekortmeni.

Tavsiyeler

Her tartışmada tefe konulanların başında Prof. Dr. Canan Karatay'ı görmekteyiz. Burada yanlış algılamayı fark ediyorum. Kelle-paçanın iyi geldiği yer kemik kırıkları. Ayrılan bölgeleri birleştirdiğini birebir yaşamaktayım. Gözlemlerim arasında tavsiye edilenlerden biri çay. Sakın Didi ve Fuse Tea'den bahsettiğimi sanmayın. Mis gibi ve sıcacık Doğu Karadeniz mahsulü.

İçki ve sigarayı yıllar önce terk ettim. Şimdi iki tutkum kaldı; çay ve Uludağ kökenli kaynak suları.

Konu dışı

Kanal D'nin Gelinim Mutfakta'sı iyice sevimsizleşti. Geçtiğimiz hafta Başak ve kayınvalidesi elendi.

Bu da tansiyonu düşürmedi. Gelen mesajlara bakıyorum. Burun estetikli ve güzel gözlü Elif'in kaynanası Çiğdem en nefret edilen kişilik. Reyhan hanım ve Ezgi'yi bile canından bezdirdi. Bu işin formülü belli. Bir yolunu bulup mutlaka Çiğdem'i yollamalılar. Gerekli uyarı sert bir şekilde yapılmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyayla kavganızda, dünyayı destekleyin. Franz Kafka

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları