Hollanda’da Türk kızı öldürüldü

Hollanda’da Türk kızı öldürüldü
Hollanda’da 16 yaşındaki Türk kızı Hümeyra Öz, Bekir E. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Hollanda polisi saldırganı yakaladı.

Hollanda basını, 16 yaşındaki Türk kızı Hümeyra Öz'ün okul girişinde, daha evvel sabıkası olan 31 yaşındaki Bekir E. tarafından vurulduğunu; saldırganın yakalandığını, Hümeyra Öz'ün ise hayatını kaybettiğini yazdı.

Yerel basın, Hümeyra Öz'ün eğitim aldığı Tasarım Okulu'nun önüne bisikletini bıraktığı esnada saldırganın silahını art arda ateşlediğini, genç kızın okula kaçmak istediğini ancak başaramadığını yazdı. Olay yerinden kaçan saldırganın ise birkaç kilometre sonra Bergeslaan'da polis tarafından yakalandığı ve hala gözaltında olduğu vurgulandı.

Okuldaki diğer öğrenciler, saldırganı daha önce de gördüklerini ve Hümeyra'nın onu tanıdığını; saldırganın Hümeyra'yı daha önce de rahatsız ettiğini ve Hümeyra'nın onu sosyal medya hesaplarından engellediğini söyledi.

Olayın görgü tanıkları saldırganın 8 kez ateş ettiğini; kızın kaçmak istediğini ancak kaçamayarak yere yığıldığını söyledi.