Hollanda'daki saldırgan yakalandı

Hollanda'daki saldırgan yakalandı
Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli saldırganın yakalandığı açıklandı.

Hollanda'da tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi öldü. Hollanda Utrecht kentinde meydana gelen silahlı saldırının şüphelisi 37 yaşındaki Gökmen T. yakalandı. Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı ise henüz netleşmedi.

Hollanda, Utrecht kentinden gelen silahlı saldırı haberiyle sarsıldı. Silahlı saldırgan tramvayda ateş açtı. Ölen ve yaralananlar oldu.

Saldırgan olay yerinden kırmızı bir otomobille kaçtı. Polis çevrede geniş önlemler alarak saldırganın peşine düştü. Kısa bir süre sonra şüphelinin 37 yaşındaki bir Türk olduğu açıklandı. Polis, halktan Gökmen T. İsimli şüpheliden uzak durmaları istedi.

Yozgat doğumlu şüphelinin Hollanda istihbarat birimlerinde kaydı olduğu ortaya çıktı. Daha önce 2 kez gözaltına alındığı belirtildi.  Sabıka kaydında hırsızlık ve cinsel saldırı suçları da olduğu yönünde haberler var. 

Hollanda basını ise saldırının nedenin namus cinayeti olabileceğini yazdı. Saldırganın abisinin eşini hedef alıp öldürdüğü yönünde iddialar var.  Saldırının ardından ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Parlamento ve başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kraliyet özel birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

Camilerin de aralarında bulunduğu dini mekanlar ve havaalanlarında da güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırının gerçekleştiği Utrecht kentinde de terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Almanya da Hollanda sınırındaki tedbirleri artırdı.

"AİLEVİ MESELEDEN DOLAYI"

Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, psikolojik sıkıntıları bulunan Tanış, bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla iki hafta önce hakim karşısına çıktı.

Tanış'ın yakınları, silahlı saldırıdaki şüphelinin "ailevi meselelerden" dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını iddia etti.

Hollanda emniyet kaynakları yerel basına yaptıkları açıklamada ise terör saldırısı dışındaki ihtimaller üzerinde durduklarını, olayın "ailevi sebeplerden" kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Tanış'ın Türkiye'deki babasıyla yıllardır görüşmediği, babası ve annesinin boşandığı ve babasının yeni bir evlilik yaptığı öğrenildi. Öte yandan, Hollanda polisi yaralı sayısını güncelleyerek 9'dan 5'e indirdi. Utrecht Belediyesi, kent sakinlerine yönelik evlerinde kalmaları yönündeki uyarıyı kaldırdı.