"Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor"

"Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor"
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, YSK’nın kararıyla bugün tekrarlanan 3 ilçedeki seçimlerde MHP’nin oylarının önemli bir bölümünün Millet İttifakı adaylarına kaydığına dikkat çekerek “Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor" dedi.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, YSK’nın seçimleri iptal ettiği ve 3 ilçede bugün gerçekleşen seçimleri Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi.

Seçimin tekrarlandığı Honaz, Yusufeli ve Keskin’de MHP’nin oylarının önemli bir bölümünün Millet İttifakı adaylarına geçtiğine vurgu yapan Özkiraz, “AKP her yerde oy kaybetti CHP ortalama 7 puan oy artırdı. İstanbul'da da aynısı olacak” açıklamasında bulundu.

İşte Kemal Özkiraz’ın o açıklamaları:

Şimdi hesap kitap bilmezler "bakın Yusufeli ve Keskin'de seçimi AKP kazandı" diyecekler. Oysa Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor. Üç ilçenin ikisinde AKP-MHP ve millet ittifakı yarışmış, birinde Cumhur ittifakı ile millet ittifakı yarışmıştı.

Şimdi MHP adaylarını çektiği için AKP ikisinde kazandı ama MHP seçmenlerinin önemli bir kısmı iyi partili ve CHP'li adaylara oy verdi. Üç ilçede de AKP+MHP toplamı büyük oy kaybı yaşadı. İki ilçeyi kazanma sebepleri birleşmeleri oldu.

MHP'nin adayı olmayan Honaz'da fark 1200 olmuş. CHP 8 oy farkını 1200 yapmış oysa MHP'nin tamamı gelse bu kadar olmuyor demek ki %5-6 kadar AKP seçmeni ve çok daha fazla MHP hakkı yenen CHP adayına oy vermiş. Vicdan seçmeni dediğim olay gerçekleşmiş. İstanbul hayırlı olsun.

Yani seçimlerin gasp edildiği her yerde seçmen vicdanı CHP'nin oylarını artırdı.

CHP'nin oyları arttı ise iki ilçede neden AKP kazandı?

Çünkü AKP ile MHP birleşti İstanbul'da ise Honaz'da olduğu gibi AKP ve CHP seçime girdi. Honaz'da olan gösteriyor ki AKP'den CHP'ye geçiş var.

AKP her yerde oy kaybetti CHP ortalama 7 puan oy artırdı. İstanbul'da da aynısı olacak.

ozkiraz-001.jpg