Hoş geldin Başak!

CNNTURK'te Akıl Çemberi'nin sayısı arttıkça sevinmiştim. Çünkü yıllar yılı objektifliğiyle tanıdığım Başak Şengül yönetiyordu.

Bu defa inanılmaz bir dönüşümü gözlemledim. 26. Dönem CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'ya öyle bir saldırdı ki, inanın şaşırdım. Israrla da Atıcı'nın lafını kesmeye uğraştı. Hiç kusura bakmasın "terbiye sınırlarını yıktı." Hele "Seni konuşturmuyorum"u öyle yüksek tonda haykırdı ki, gerçekten şaşırdım.

Protesto yağmuru

Başak Şengül'ün kulağına kesinlikle bir şeyler üflenmiş. Ya da kapıyı göstermişler.

Hoş geldin tanımlamasıyla yandaş ekibi kastettim. Bu işler olurken, benim telefonum da hiç susmadı. "Gördün mü?", "İzledin mi?" sorularına muhatap oldum. Merak edip CNNTURK'teki kaynaklarımı aradım. Ekranın tüm iletişim kaynaklarının bu tavra kilitlendiğini öğrendim. Çıkan sonuç, Şengül'ün gazetecilik hayatında hiç bu kadar protesto edildiği görülmemişti. Bir arkadaşımın yaptığı yoruma da katılmamak mümkün değil; "bir bitişi izledik..."

Diğerleri

Tartışmada Ak Parti içindeki isyancılarla sınırlı kalınmadı. Şengül bu defa lafı sık sık Ekrem İmamoğlu'na getirdi. Diyarbakır seyahatini hedefe oturttu. Önceden hazırlanmış sorularla emir-komuta zincirine bağlılığını teyit etti.

Eski bakanlardan Bülent Akarcalı'ya da dikkat ettim. Daha önce gözüktüğü her kanalda hep aynı şeyleri tekrarlıyor. Merve Şebnem Oruç ise, delilsiz iftiralarını sürdürmekte. "Hani belgesi" diye soranlara hayali kaynaklarla cevap vermesi ilginç. On parmağında yirmi kara.

Programlı

Böylesi kimlikler önemli değil. Asıl sorun bu tipleri ekrana taşıyanlarda. Onların da aynı takımdan olduklarını hatırlıyorsunuz. Bu da soğuk reaksiyonun parçası olsa gerek.

***

Kesenler ve yakanlar

Birbiriyle bağlantılı iki mesajı sizlerle paylaşacağım. İlki Coşkun Telciler'in:

"Bildiğiniz gibi Kaz Dağları'nda 200 bin ağaç kesildi. Avrupa'da Alp Dağları'ndan sonra oksijeni en bol bölge adeta yok edildi. Adalar yakıldı. Bodrum yakıldı. Ege sahil şeridi baştan aşağıya yanıyor. Buna İzmir de dahil.

Kendine milliyetçi diyen ama ülke topraklarıyla, insanlarıyla, ağaçlarıyla ve de her türlü canlılarıyla bağı olmayanların ne yürekleri sızlıyor, ne içlerine ateş düşüyor.

Benim sözde milliyetçi dediğim, ülke yansa, ki şu anda gerçekten yanıyor, umurlarında değil. Yanan milyonlarca ağaç için vicdan azabı bile duymuyorlar.

Böyle milliyetçiler karşısında,

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN."

Çöplüğe çevrilen cennetler

Bu mesaj da bir devlet görevlisinden. Vazife gereği isminin açıklanmasını istemiyor.

"Burhan ağabey merhaba. Üç yıl Kırklareli-Demirköy'de görev yaptım. Her tarafı orman şirin bir ilçe. Istrancalar'ın göbeği. Bu ormanları, içinden geçen yolu çöplüğe çeviren bizim insanımız. Ne yazık ki, Türkiye'de istisnalar gerçeği değiştirmiyor. Vatan denilen üstünde yaşanan toprak ise önemsiz kalıyor. Oysa bu ülkenin ağacını, kurdunu, kuşunu böceğini korumak vatanseverliktir.

Yolu düşen gözlemlesin, o yolların, ormanların, çeşmelerin nasıl birer çöplüğe dönüştüğünü görsünler.

Maalesef Karadeniz sahili de birer çöplüğe döndü.

Kaz Dağları eylemcileri, TEMA gibi vakıf ve kuruluşlar dahil kimse samimi değil.

İstanbul'da Nurettin Sözen döneminde alt yapı yenilendi. Kendisi üst yapı, yani makyajlı işlerle uğraşmadığından sadece küfür yedi. Şimdi yağan her yağmur selleri de beraberinde getiriyor. Sebep de insanımızın yerlere attığı çöpler yüzünden tıkanan alt yapı.

Bizim burada her yere tükürenler, izmarit atanlar Avrupa'da yaşadıkları ülkeye gelince birer süt dökmüş kedi oluyorlar. Sebebi de uygulanan ağır cezalar."

***

AÇIKLAMA: Geçenlerde anlattığım Et ve Süt Kurumu şubeleriyle ilgili olarak arandım. Basından Sorumlu Müdür Ayşe Kaplan önemli bildirimlerde bulundu. 2017'den beri tüm Et ve Süt Kurumu şubelerinin mukavelelerinin sonlandırıldığını açıkladı.

Yani gördüklerimizin hepsi korsan. Bunu öğrendikten sonra keşfe çıktım. Şimdi sıkı durun, en eski bayinin tabelası kalkmıştı. Vitrinde AOÇ -Atatürk Orman Çiftliği- yer alıyordu. Ötekinde "Et ve Süt Tanzim Satış Yeri" duruyordu. Yakışan tabirle çakmalığa devam. Ayşe Kaplan'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Her şeyden önce ciddiye alması önemli.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan olmak bir sanattır. Novalis

 

Yazarın Diğer Yazıları