Canlı yayında Trump’a böyle posta koydu: Emniyet Müdürü açtı ağzını yumdu gözünü

Canlı yayında Trump’a böyle posta koydu: Emniyet Müdürü açtı ağzını yumdu gözünü
Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, ABD Başkanı Trump’ın valilere söylediği "Çoğunuz zayıfsınız. İnsanları izleyip tutuklamalısınız” sözlerine tepki göstererek, Trump’a “Çeneni kapat” dedi.

ABD'de Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan gösterilerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Donald Trump’a sert tepki gösterdi. Trump’ın valileri zayıflıkla suçlaması ve göstericiler üzerinde hakimiyet kuramamasını eleştirdiği sözlere tepki gösteren Acevedo, Trump’a “Çeneni kapat” dedi.

Geroge Floyd’un ölümü sonrası bir haftadır süren gösterilerde, göstericilerle birlikte yürüyen Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, CNN’de Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı.

Trump’ın "Çoğunuz zayıfsınız. İnsanları izleyip tutuklamalısınız” sözlerine tepki gösteren Acevedo şunları söyledi:

"Bu ülkedeki emniyet müdürleri adına Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'na şunu söylemek istiyorum. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa lütfen çeneni kapa. Çünkü 20'li yaşlarının başındaki kadın ve erkekleri riske atıyorsun. Mesele hakimiyet kurmak değil, insanların kalplerini kazanmak. İnsanların nezaketi zafiyet olarak görmemesi lazım."

BURASI HOLLYWOOD DEĞİL'

"Ama cehaletin Houston'da sahip olduğumuz şeyi mahvetmesini de istemiyoruz. Çünkü tüm ülkede polis memurları, vatandaşlar yaralanıyor. Apprentice'deki gibi değil, devlet başkanı gibi davranma zamanı. Burası Hollywood değil. Burası gerçek hayat ve insanların hayatı risk altında."

TRUMP, VALİLERE ‘SERT DAVRANIN’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Trump, CNN ve CBS televizyonlarının yayımladığı ses kaydında valileri protestoculara karşı daha sert davranmaya çağırmıştı

Trump, "Çoğunuz zayıfsınız. İnsanları izleyip tutuklamalısınız. Dikkatli davranmak zorunda değilsiniz. Onları 10 yıl hapiste tutarsanız bir daha böyle şeyler olmaz. Şehirlerde hakimiyeti sağlayamazsanız bir avuç ahmak durumuna düşersiniz. Minneapolis'te polis karakolu ateşe verildiğinde tüm dünya bize güldü. Kontrolü sağlayamazsanız, her şey daha da kötü olacak" demişti.