HSBC bir günde 120 milyon dolar kâr etmiş

HSBC bir günde 120 milyon dolar kâr etmiş
Bloomberg’in haberine, HSBC, ABD ile Rahip Brunson krizi yaşandığı dönemde dolar kurunda yaşanan dalgalama ile birlikte, bir günde 120 milyon dolar kâr elde ettiği belirtildi.

 

Londra merkezli HSBC Bankası’nın, geçen yıl TL'deki değer kaybı nedeniyle, bir günde 120 milyon dolar kâr ettiği açıklandı.

Özellikle, ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizi ile Türkiye ekonomisi hareketli günler geçirmiş, Ağustos 2018'de TL sert değer kaybetmiş, dolar kuru 7,30 seviyesine kadar yükselmişti. Bloomberg Haber Ajansı, o dönemde HSBC'nin tek bir günde para piyasalarındaki işlemleri sayesinde 120 milyon dolar kâr ettiğini aktardı. Bankacılık Düzenleme Kurulu’na beyan edilen faaliyet raporunda, "Elde edilen kazanç, spot piyasada Türk Lirası'nda yaşanan dalgalanmayla bağlantılı" ifadeleri kullanıldı.  

DEUTSCHE BANK 35 MİLYON LİRA KÂR ETTİ

Öte yandan, Bloomberg, HSBC'nin TL'deki değer kaybından elde ettiği kârın, rakip bankaların kazancının iki katından fazla olduğuna işaret ederken, Alman finans kuruluşu Deutsche Bank'ın aynı dönemde TL işlemlerinden 35 milyon dolar kâr ettiğini yazdı. Haberde ayrıca, Barclays gibi Türk varlıklarında yatırımı bulunan bazı uluslararası bankaların ise 2018'de TL'de yaşan sert satış dalgasından zarar ettiğini aktarıldı