HSBC'den ezber bozan dolar tahmini!

HSBC'den ezber bozan dolar tahmini!
HSBC son raporunda dolar / TL dengesi konusunda ezber bozan bir dolar tahmininde bulundu. Banka raporda kısa vadeli hedefini açıklarken Türk Lirası tavsiyesinde bulundu.

İngiltere merkezli HSBC bankası, dolar kuru için iddialı bir tahminde bulundu. HSBC son raporunda önümüzdeki döneme ilişkin yaptığı değerlendirmede Türk Lirası’nın dolar karşısında değerleneceğini iddia etti.

Dolar Kasım 2020’de Türk Lirası karşısında 8.58 TL’ye kadar yükselerek tarihi bir rekora imza atmıştı. Dolar kuru beraberinde atılan bir takım adımlarla ve faiz kararlarıyla 7.30 TL’ye kadar düştü.

Dolar kuru gerçekleştirilen teknik analiz çalışmalarında 200 günlük hareketli ortalamanın hafif üzerinde yer alıyor. 2020 yılını 7.44 TL seviyesine kapatan dolar kurunun 2021 yılında nasıl bir grafik çizeceği herkes tarafından merakla bekleniyor.

HSBC’NİN DOLAR KURU HEDEFİ 7.10

Dünyanın en büyük bankalarından olan HSBC gelişen ülke kurlarına ilişkin hazırladığı son raporunda Türk Lirası ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu raporda bankanın dolar/TL'de 7,10 hedef seviyesini baz alan bir kısa süre olacağı belirlendi.

2021 yılı sonu için 7.10 TL’yi hedef gösteren HSBC gerekli adımların iktidar tarafından atılması ve normalleşme süreciyle birlikte dolar kurunun 6.50 TL seviyesine kadar geri çekilebileceğini iddia etti.

Raporda HSBC’nin Türk Lirası’nın pozisyon açtığı belirtilirken zarar-kes seviyesi olarak da 7,53 TL olarak belirtildi.