Huawei 5G teknolojisini ABD’de kullanmak istiyor

Huawei 5G teknolojisini ABD’de kullanmak istiyor
5G teknolojisi gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve bu teknoloji üzerinde en başarılı şirketlerden biri de Huawei. Huawei, çoğu kişi tarafından her ne kadar mobil ürünleriyle bilinse de internet altyapısı tarafında da ciddi çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Huawei’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Pang, Huawei’in 5G teknolojisini Amerikan şirketlerine lisanslamak için erkenden görüşmelere başladığını söyledi. İsmi açıklanmayan firmalar ile yapılan görüşmelerin ardından Huawei’in uzun dönemli çalışmak yerine tek seferlik çalışma yapabileceği belirtildi. Ancak belirtilenler arasında bu işlemin oldukça pahalıya geleceği de vardı.

Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı’nın İşletme Listesinde yer alsa da ABD şirketleriyle iş yapması engelleniyor. Ancak Huawei ve ABD’li şirket arasında geçen anlaşma dahilinde bu yasak lisanslar için ihlal edilebilir.

Şu anda Nokia ve Ericsson gibi birçok marka bu altyapılar üzerine çalışsa da 5G konusunda Huawei kadar başarılı değiller. Bu yüzden ABD’nin Huawei ile iş birliği yapması ABD’nin de bu konuda daha iyileşmesine sebep olacaktır.