Huawei Mate X hazır değil

Huawei Mate X hazır değil
Tanıtılmasının üzerinden aylar geçen Huawei Mate X ile ilgili bekleyenlerini üzecek bir haber şirketin kendisinden geldi. Huawei’nin belirttiğine göre şirketin katlanabilir telefon modeli Mate X, piyasaya sürülmeye hâlâ hazır değil.

Akıllı telefon devleri Samsung ve Huawei, birbirleriyle her alanda olduğu gibi katlanabilir telefon alanında da rekabet ediyorlar. Biliyorsunuz ki Samsung Galaxy Fold, bazı denetleyicilerin elinde büyük sorunlarla karşılaşılmasından sonra piyasadan çekilip ertelenmişti. Bunun üzerine Huawei de Samsung’un yaptığı hatayı yapmamak için kendi katlanabilir telefonları Mate X’in piyasaya sürülme tarihini ertelemişti.

Webtekno'da yer alan habere göre ertelenmelere doyamayan iki modeli dünya çapında birçok kişi beklerken, Huawei’nin üst düzey yöneticilerinden He Gang ile yapılan bir röportaj Mate X’in bekleyenlerini üzecek nitelikte. Gang’in söylediğine göre telefon hala tamamen bitmemiş durumda ve piyasaya sürülmesi için daha çok vakte ihtiyacı var.

Gang, “Herkesin anlaması gereken bir konu var: Huawei’nin kalite gereksinimleri fazlasıyla iddialıdır. Eğer bir ürün kalite gereksinimlerini karşılayamıyorsa, o ürünü asla piyasaya sürmeyiz” açıklamasını yaptı. He Gang’in yaptığı bu açıklamalar, aslında müşteri memnuniyetini ve beklentileri karşılamayı ne denli istediklerini gösteren nitelikte olduğu için bizlere güven veriyor ancak bir bakımdan da bu kadar erken tanıtılan bir telefonu bu kadar ertelemeleri biraz geri adım attıklarını da hissettiriyor.

En son bilgilere göre, Huawei Mate X’in ve yeniden tasarlanmış Samsung Galaxy Fold’un Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Bu durumlar göz önüne alındığında aslında iki şirketin de birbirleriyle fare-kedi kovalamacasına tutuştuğunu düşünmemek elde değil. Bu durumla ilgili He Gang, “Mate X için çok büyük yatırımlar yaptık. Samsung’un cihazını ne zaman piyasaya süreceği konusuna gelince: Bu bizim düşüneceğimiz bir şey değil. Bizim düşündüğümüz ana nokta, ürünü alan müşterilerin ürüne gerçekten sahip olmaları. Yüksek kaliteli ürünlerle iyi bir müşteri deneyimi elde etmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Kısa bir süre önce Huawei Mate X’in Huawei CEO’su Richard Yu’nun elinde görülmesinden sonra, Richard Yu da telefonun piyasaya sürülmek için beklemesi gerektiğini belirtmişti. Öyle ya da böyle, iki telefonun da ne zaman piyasaya sürüleceğini kesin olarak belirtmek bir yana, tahmin edebilmek bile fazlasıyla zorlaştı. Şu an elimizde olan tek bilgi, iki telefonun da biz kullanıcıların eline ulaşabilmesi için beklemesi gerektiği.