Huawei'den katlanabilir telefon MateX için kötü haber

Huawei'den katlanabilir telefon MateX için kötü haber
katlanabilir telefon modeli MateX'i piyasaya sürmeye hazırlanan Huawei'den kötü haber geldi. Cihazının çıkış tarihini bir kez daha erteleyen Huawei, Mate X isimli 5G destekli katlanabilir akıllı telefonunun önümüzdeki ay da çıkmayacağını belirtti.

Samsung, katlanabilir telefonu hakkında kötü haberler verme konusunda bir numara olsa da bu seferki kötü haber Huawei'den geldi. 2.600 dolar değerindeki 5G destekli katlanabilir telefon Mate X, her şeyin plana uygun gitmesi halinde önümüzdeki ay katlanabilir telefonunu lanse edecekti. Huawei'nin basın etkinliğinde her şeyin plana uygun şekilde gitmediği açıklandı.

TechRadar'ın katıldığı basın etkinliğinde eylül ayında bir lansmanın mümkün olmadığı belirtildi ve Huawei'nin kasım ayını hedeflediği ifade edildi. Huawei, ne olursa olsun bu sene içerisinde katlanabilir telefonunun tanıtılacağını bildirdi.

Şu an için lansmanın neden ertelendiğine dair bir bilgi bulunmuyor olsa da Huawei'nin ekranı geliştirme üzerine odaklandığı düşünülüyor. Özellikle Samsung'un başına gelen olaylardan sonra benzer bir senaryoyu yaşamak istemediği düşünülen Huawei'nin işleri ağırdan aldığını söyleyebiliriz.

Huawei'nin katlanabilir telefonunu bekleyenler için bu durumun pek de iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Halihazırda Samsung'un katlanabilir telefonundan daha pahalı bir fiyat etiketine sahip olan katlanabilir telefon, Samsung Galaxy Fold'dan daha geç çıkması durumunda ciddi sayıda müşteriyi kaçırabilir.

Tasarım bakımından birçok kişinin daha çok hoşuna giden Mate X, Samsung Galaxy Fold'un küçük ikinci ekranının aksine katlandığında tam ekran deneyimi sunuyor. Katlandığı zaman Galaxy Fold gibi küçük bir ekrana geçiş yapmayan Mate X, aynı zamanda Galaxy Fold'daki menteşe payını da bulundurmuyor.

Menteşe boşluğu denince kafasında bir şey canlanmayanlar için konuyu biraz daha açıklığa kavuşturmamız gerekirse Galaxy Fold, tam olarak katlanmıyordu ve telefonun ekranları arasında belirli bir boşluk bulunuyordu. Bu da haliyle zaten kalın olan bir telefonun kalınlığını daha da artırıyordu.

Bu ve bunun gibi birçok tasarımsal sorunun üstesinden gelen ve tek dezavantajı fiyat etiketi olan Mate X'in çıkış tarihinin gittikçe ilerlemesi, Çinli teknoloji devi için kötü bir gelişme olabilir. Fiyat konusunda fazla rekabet içerisinde bulunamayan katlanabilir telefonun başarılı olması amaçlanıyorsa, tasarım haricinde de bir cazibesi olabilmesi için Huawei'nin sorun her neyse çözüp kasım ayının başlarında telefonu çıkartması gerekecek.