Ersan Şen’den Atatürk’e hakaret eden imama canlı yayında tepki

Ersan Şen’den Atatürk’e hakaret eden imama canlı yayında tepki
Habertürk yayınına katılan Hukuk profesörü Ersan Şen, Ayasofya Camii'nde Atatürk’e hakaret eden imama tepki gösterdi. Şen, ''Bir Türk milletinin evladı hangi hakla Atatürk'e hakaret edebilir?'' dedi.

Helal olsun Ersan Şen hocam

Habertürk TV''de yayınlanan Açık ve Net programına katılan Prof. Dr. Ersan Şen Ayasofya’da Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan''a, "Kemalizmi eleştir, Mustafa Kemal''i eleştir buna katlanırım ama Mustafa Kemal''e kafir diyemezsin" yanıtını verdi.

Şen programdaki konuşmasında, “Sana sağlanan konforla çıkıyorsun orada Türkiye Cumhuriyeti kurucusuna alenen hakaret ediyorsun. Bir hukuk devletindesin kalkıyorsun konuştuğun kişi Mustafa Kemal Atatürk. Fatih Sultan Mehmet o bu fark etmez hepsi bizim ecdadımız. Rum edebilir, Yunan edebilir küfür niye çünkü onu kovmuş atmış, denize dökmüş. Burada bir Türk milletinin evladı Mustafa Kemal Atatürk’e hangi hakla hakaret edebilir. Kemalizmi eleştir, Mustafa Kemal''i eleştir, Musul’u Kerkük’ü almamış de buna katlanırım ama Mustafa Kemal''e kafir diyemezsin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler