"Hükümet, EYT'lilerin sorunlarına çözüm olmayacaktır"

"Hükümet, EYT'lilerin sorunlarına çözüm olmayacaktır"
Meclis Genel Kurulu'ndan konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Anlaşılıyor ki hükümet, EYT'lilerin sorunlarına çözüm olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Genel Kurul’da konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun uzun süredir milyonlarca vatandaş tarafından takip edildiğini, geçim sıkıntısı yaşayan, emeklilik hakları elinden alınan vatandaşların haklarını talep ettiğini söyledi.

İYİ Parti olarak EYT'lilerin yanında durmaya devam ettiklerini belirten Türkkan, "EYT'lilerin haklı talepleri karşılanana kadar da o vatandaşların sözcüsü olmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı açıklamasında "Ne zaman emekli olmaları gerekiyorsa o zaman emekli olsunlar" sözleriyle EYT'lilere sırtını döndüğünü ifade etti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in de dün yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine destek verdiğini anımsatan Türkkan, şöyle konuştu:

"Anlaşılıyor ki hükümet, EYT'lilerin sorunlarına çözüm olmayacaktır. Oysa kendi vatandaşına karşı kapıyı bu kadar sert kapatmak siyasetin doğasına da tamamen aykırıdır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından AK Parti hükümetiyle birlikte insanı zora sokan ve çözüm olmayan, olamayan bir anlayışa evrilmiş bulunmaktayız. Sayın Erdoğan, şehir hastanelerine ilişkin 'Halka hizmette zarar edeceksek edelim' diyor. EYT'lilere hizmet etmek halka hizmet sayılmıyor mu, EYT'liler halk değil mi?"