Hükümete yakın ORC son anketi açıkladı

Hükümete yakın ORC son anketi açıkladı
ORC Araştırma Şirketi; İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya gibi 5 kritik büyükşehirde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre Eskişehir ve İzmir’de CHP önde, Antalya’da ise adayların oy oranı birbirine çok yakın.

Hükümete yakınlığı ile bilinen araştırma şirketi ORC, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerini kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puan. Ankete katılanların yüzde 50,9'u tercihini Binali Yıldırım'dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nu diyenler yüzde 46,6 olarak belirlendi.

İZMİR VE ESKİŞEHİR’DE CHP ÖNDE

İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer, AKP'nin Adayı Nihat Zeybekçi'nin 13 puan önünde yer alıyor. Eshişehir’de ise Yılmaz Büyükerşen önde. Eskişehir'deki ankete katılanların yüzde 49,6'lık kesimi ‘Kime oy vereceksiniz?’ sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AKP'nin Adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 48,5 oldu.

ANTALYA'DA KIRAN KIRANA YARIŞ

Araştırma sonuçlarına göre, 2014 yerel seçimlerinde AKP'nin kazandığı Antalya'da ise yarış kıran kırana devam ediyor. Anket sonucuna göre, AKP adayı Menderes Türel yüzde 48,9 oranında oy alırken, CHP adayı Muhittin Böcek yüzde 46,7’lik bir kitle tarafından tercih edildi. Adana'daki araştırma sonuçlarında ise MHP Adayı Hüseyin Sözlü yüzde 53,9 CHP adayı Zeydan Karalar ise yüzde 44,3’lük oy oranını yakaladı.

İlgili Haberler